«Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές!»

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 18:30

Διαμαρτυριών συνέχεια χθες κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που ετοίμασε η Κυβέρνηση και στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.


Λίγο μετά τις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη μικρή πλατεία απέναντι από τα ΕΛΤΑ, που διοργάνωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας με τη συνεργασία του ΠΑΜΕ.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας, Παναγιώτης Νούσιας (φωτ.), απευθυνόμενος προς τους δεκάδες συγκεντρωμένους, έκανε λόγο για «βάρβαρα αντεργατικά μέτρα» και ανάμεσα στα άλλα «κατέθεσε»:
«Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση της ΝΔ.
Δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό εν έτει 2021 να απαιτείς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες πέραν του 8ωρου και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, όταν πάνω σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα έγιναν τεράστιοι αγώνες και χύθηκε αίμα πριν 100 και πλέον χρόνια.
Πρόοδος δεν είναι να ζητάς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλο και περισσότερο, ενώ η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας θα έπρεπε να εξασφαλίζει το αντίθετο.
Δεν είναι ούτε σύγχρονο, ούτε προοδευτικό να ζητάς από εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα για να έχουν την...«ευκαιρία» να ασχοληθούν με τα παιδιά τους στα ρεπό τους που θα είναι κομμάτια από την κούραση.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές, έχουν οικογένειες, έχουν υποχρεώσεις, θέλουν να ξεκουραστούν!
Ας πάνε να δουλέψουν οι κύριοι της Κυβέρνησης, που... «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο», 78 ώρες την εβδομάδα στη ΛΑΡΚΟ, στην οικοδομή στον 3ο όροφο με 40 βαθμούς Κελσίου, στα αμπάρια των πλοίων, στα ορυχεία της ΔΕΗ και μετά να μας πουν αν είναι φιλεργατικό αυτό το νομοσχέδιο!
Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει εμείς να παλέψουμε να γίνουν πραγματικότητα. Μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια Κυβέρνησης και εργοδοσίας...».
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με ηχηρά συνθήματα κατά του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, στους κεντρικούς δρόμους και στην αγορά (...Ελ. Βενιζέλου) της Ελασσόνας.
Στη συγκέντρωση του Σωματείου Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας παρόντες, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι, οικοδόμοι, συνδικαλιστές, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass