Ζήτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου

ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 19:30

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει», ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην απεργιακή συγκέντρωση χθες στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων κ. Απόστολος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η απεργία της 10ης Ιούνη κατέγραψε μεγάλη συμμετοχή, απεργία η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών. Εκφράστηκε παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση, ότι το εργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, είναι για τα σκουπίδια, ότι δεν διορθώνεται, ότι δεν βελτιώνεται και ότι χρειάζεται να το αποσύρουν τώρα.
Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη σε όλη τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται, ότι αυτό που φέρνει η Κυβέρνηση, θα είναι ένας πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους. Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής που κρυβόταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, καθώς είδανε ύστερα από την ελπιδοφόρα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της 10ης Ιούνη, τι πρότεινε η ΓΣΕΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρότεινε να λήξει η απεργιακή κινητοποίηση και να πάνε για δουλειά μοιρολογώντας πάνω στην “ταφόπλακα” των εργασιακών δικαιωμάτων και πριν δύο μέρες μιλούσαν για αγωνιστική κλιμάκωση. Εμείς οι εργαζόμενοι θα πούμε την τελευταία κουβέντα παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην πάλη που απαιτείται για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο κίνημα και να ενισχυθούν παντού οι πραγματικές εργατικές ταξικές δυνάμεις. Οι θλιβερές εικόνες της συζήτησης τούτες τις ημέρες στην Επιτροπή της Βουλής, επιβεβαιώνουν ότι το νομοσχέδιο φτιάχτηκε για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω από τα 3/5 των φορέων που καλέστηκαν για να τοποθετηθούν ήταν εργοδοτικοί φορείς που τους έχει ανοίξει η όρεξη. Παρόλα αυτά η απόρριψη του νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι καθολική.
Έχουμε την υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές απεργοί, το 8ωρο, τα δικαιώματα να τα παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας, δεν πρέπει να γυρίσουμε στον προηγούμενο αιώνα.
Χαιρετισμό στήριξης στην απεργιακή κινητοποίηση έδωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδων (ΟΓΕ). Με την παρουσία τους στήριξαν την κινητοποίηση ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Γ. Μπρισίμης, ο Αγροτικός Σύλλογος Πολυνερίου, εκπρόσωποι των σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων απέστειλε ψήφισμα συμπαράστασης.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass