ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Κήρυξη πολέμου» κτηνοτρόφων για την Εξισωτική από τον Τύρναβο

Ζ. ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:27

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Ανατροπές και σε εσωκομματικό επίπεδο φέρνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013 που αφορά στους κτηνοτρόφους η πληρωμή της οποίας έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. Τυρνάβου και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, και ο ταμίας της Δημοτικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου κ. Αστέριος Σπανογιάννης και Βασίλειος Αγγέλης με επίσημη δήλωσή τους στην «Ε» μιλούν για: «κήρυξη πολέμου της κυβέρνησης κατά των κτηνοτρόφων» και αναφερόμενοι σε στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν: «Τους ανακοινώνουμε λοιπόν πως θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα πολέμου που κήρυξαν στους κτηνοτρόφους και δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στους ληστές της κυβέρνησης που εντελώς ξεδιάντροπα κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας».

Παράλληλα στην ίδια δήλωσή τους στην «Ε» ανακοινώνουν τη φυγή τους από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι ο λόγος είναι εμφανέστατος, μετά τη δημοσιοποίηση των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Εξισωτική Αποζημίωση.

Επίσης τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Τύρναβου κ. Αστέριος Σπανογιάννης και Βασίλειος Αγγέλης στη δήλωσή τους στην «Ε» σημειώνουν: «Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία όπου σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν πλέον να διαλύσουν κάθε ελληνική οικογένεια φορτώνοντάς τη φόρους που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι η χαριστική βολή στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Η απώλεια της Εξισωτικής σε ποσοστό πάνω από 65% κτηνοτρόφων δικαιούχων αλλά και τα ψίχουλα που μοιράζουν σε ένα άλλο 10% δικαιούχων αποδεικνύει τη στοχευμένη βούληση του σημερινού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Καρασμάνη να εξοντώσει την ελληνική κτηνοτροφία, με υπογραφή Αντωνη Σαμαρά».

Ο κ. ΖΗΣΗΣ ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ

«Οι φωνές των κτηνοτρόφων έχουν μετατραπεί σε κραυγή απόγνωσης με τον παραγωγικό αυτό κλάδο συνεχώς να συρρικνώνεται. Τόσο σε παραγωγική δραστηριότητα όσο και σε ενασχόληση των ανθρώπων. Δυστυχώς, από αναπτυξιακός μοχλός, μετατρέπεται σε ισοζύγιο, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να μην μπορεί να δώσει την ώθηση που όλοι ισχυρίζονται ότι χρειάζεται η οικονομία μας».

Με αυτά τα λόγια το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα από τους μεγαλύτερους της χώρας με 60.000 αιγοπρόβατα και πάνω από 2.000 βοοειδή κ. Ζήσης Παρλίτσης από τη Σαμαρίνα καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για «προχειρότητα, έλλειψη πολιτική ευθύνης και εμπαιγμό των κτηνοτρόφων».

Και ο κ. Παρλίτσης καταλήγει στη δήλωσή του στην «Ε»: «Οι κακές πληρωμές είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο στο κτηνοτροφικό τομέα, με αποτέλεσμα την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος.

Οι κακές πληρωμές το προηγούμενο διάστημα ενίσχυαν την ανησυχία και τους φόβους για την κακή πληρωμή της Εξισωτικής του 2013, λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων.

Τέλος να γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι οι κτηνοτρόφοι δεν θα ανεχτούν και άλλες περικοπές σκοπιμότητας με το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά και τη νέα ΚΑΠ. Θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass