Πώς θα λάβουν το Voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι

ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ -ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2021 15:10

Εν αναμονή της κοινής Υπ. Απόφασης που θα καθορίζει τον ακριβή χρόνο έναρξης, τα τεχνικά και οργανωτικά

ζητήματα και τις επιχιρήσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass βρίσκονται οι δικαιούχοι νέοι των 150 ευρώ που θα εμβολιάζονται. Το voucher το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν δυνητικά 940.000 νέοι, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 ως 25 ετών, ως κίνητρο για να εμβολιαστούν είναι μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται σε smartphones, είτε σε λειτουργικό iOS, είτε σε Android, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε POS για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι νέοι 18 ως 25 ετών, γεννηθέντες μεταξύ 1996 και 2003 και που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού μεταξύ 1/1/2021 και 31/12/2021 θα μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά σε υπηρεσίες και προϊόντα που ενισχύουν την κινητικότητα, όπως ταξίδια, μουσικές παραστάσεις, θέατρο, κινηματογράφος, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στο gov.gr.
Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS. Εννοείται πως η κάρτα θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται ανάλογα με τη χρήση της μέσω μίας εφαρμογής από το κινητό ή μέσω μίας ειδικής βεβαίωσης για τους λίγους νέους που μπορεί να μην έχουν smartphone.
Ειδικότερα, η πρόσκληση της ΚτΠ (Κοινωνίας της Πληροφορίας) που απευθύνθηκε την περασμένη εβδομάδα σε αδειοδοτημένους παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών έδωσε μια εικόνα για το πώς θα γίνονται οι συναλλαγές. Ο πάροχος κατ’ αρχήν και προφανώς η τράπεζα, δεν θα συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο, αλλά θα εκδίδει και διανέμει, αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα, την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
Το ποσό των 150 ευρώ δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλον λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, και επίσης δεν θα μπορεί στην κάρτα να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.
Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα διανέμεται εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή του αρχείου με τους επιβεβαιωμένους δικαιούχους, όπως θα αποστέλλονται από τον φορέα υλοποίησης, δηλαδή την ΚτΠ, και θα διαθέτει εφαρμογή Web, καθώς και εφαρμογές για συσκευές iOS και Android στην ελληνική γλώσσα για την ενεργοποίηση και διαχείριση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Με δεδομένη την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας η όλη δοκιμαστική περίοδος θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου.
Συνεπώς από τότε και μετά θα ξεκινήσει και η καταβολή των χρημάτων.


ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ
Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς του εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ανωτέρω χρηματικού αυτής. Ο αιτών θα συμπληρώνει τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωσή του και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.12.2021, ενώ με την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας η τράπεζα υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών, λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο. Ενδεικτικά μπορεί να αξιοποιηθεί για: μεταφορές εντός Ελλάδας (εισιτήρια για ταξίδια), διαμονή (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, σκάφη), μουσικές παραστάσεις, κινηματογράφοι, θέατρο, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass