Στην ανακύκλωση 6,5 τόνοι φελιζόλ

ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2021 15:11

Ολοκληρώθηκε η συλλογή των δίσκων φύτευσης βιομηχανικής ντομάτας από φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη)

που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς Θεστό, Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάλκης και Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 6.450 kg φελιζόλ τα οποία παραδόθηκαν στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) ν. Λάρισας προς ανακύκλωση. Το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής που πραγματοποιήθηκε είχε ως στόχο τη συλλογή των φελιζόλ από τα χωράφια των παραγωγών προς αποφυγή ρύπανσης της περιοχής.
Σχετικά με το πρόγραμμα, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε πως «στον Δήμο Κιλελέρ γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά τη σπορά της βιομηχανικής ντομάτας. Με τη μαζική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι αγρότες της περιοχής μάς απέδειξαν ότι σέβονται το φυσικό περιβάλλον και ο Δήμος Κιλελέρ κατέδειξε με σαφήνεια, για ακόμα μια φορά (συλλογή κενών φιαλών φυτοφαρμάκων κ.λπ.), τις οικολογικές του ευαισθησίες αποδεικνύοντας ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών». Τη διαδικασία συλλογής των φελιζόλ και την προώθησή τους στον  ΦΟ.Δ.Σ.Α επέβλεψαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Γ. Κουκούτσης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Β. Χλιάπη - Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος και μέλη των συνεταιρισμών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass