Ακόμα μία, η 7η γυναικοκτονία: Η έμφυλη βία είναι σε έξαρση

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 15:03

Ανακοινώσεις και δηλώσεις ακολούθησαν τη χθεσινή νέα γυναικοκτονία, με θύμα 43χρονη στη Σωτηρίτσα.


* «Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μη λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μη μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κα Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες».
* Να αναλάβει τις ευθύνες του για δράση απέναντι στα περιστατικά γυναικοκτονίας, καλεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Μετά και τη νέα γυναικοκτονία, είναι ώρα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του για δράση», ζητά η Φ. Γεννηματά.
Εξάλλου, προσθέτει: «Η σύγκριση από κυβερνητικό στέλεχος της χώρας μας με τη Βενεζουέλα, είναι τουλάχιστον ατυχής.
Ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα και ανοησία».
*Αλλη μία Γυναικοκτονία σήμερα, αυτήν τη φορά στον τόπο μας, τη Λάρισα.
Πολλοί αλλά και πολλές, ερίζουν για το αν ο όρος Γυναικοκτονία είναι ορθός.
Διαφωνούν για το αν η Γυναικοκτονία υποδηλώνει κάτι διαφορετικό από μία οποιαδήποτε δολοφονία, γιατί δεν αναγνωρίζουν ιδιαίτερα, έμφυλα χαρακτηριστικά στο ήδη μεγάλης ηθικής απαξίας έγκλημα της δολοφονίας.
Δεν επιθυμούν να επικρατήσει ο όρος, γιατί βολεύει η δολοφονία μιας γυναίκας, να κρύβεται ανάμεσα στις γενικότερες στατιστικές της εγκληματικότητας.
Κι όμως, η δολοφονία της 43χρονης Λαρισαίας σήμερα, δεν είναι τόσο διαφορετική από τη δολοφονία της γυναίκας στη Δάφνη πριν από τρεις ημέρες, από τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο στα τέλη Ιουλίου, από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά λίγο νωρίτερα, από όλες τις δολοφονίες που πολύ συχνά «συγκλονίζουν» το Πανελλήνιο και αμέσως μετά βολικά ξεχνιούνται…
Λέμε λοιπόν όλοι κι όλες μαζί ένα ηχηρό ΟΧΙ στην έμφυλη βία που δολοφονεί γυναίκες και κορίτσια, τόσο βιολογικά, όσο και ως χαρακτήρες, σε πολλών ειδών και επιπέδων σχέσεις: οικογενειακές, ερωτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές.
Κρατάμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους εκδήλωση βίας: στο διπλανό διαμέρισμα, σε μια κουβέντα στον δρόμο, στο ίδιο μας το σπίτι...
Λέμε ηχηρό και αδιαμφισβήτητο ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών όλου του κόσμου, έμπρακτα: Μιλάμε δυνατά! Καμία γυναίκα μόνη της!» αναφέρει σε δήλωσή της η Λίτσα Λιακούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass