Στο τραπέζι η αύξηση τιμής ζωοτροφών, Κανονισμός ΕΛΓΑ και συνεργατισμός

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 15:04

Πανελλήνια συνάντηση των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη

το πρωί στο κέντρο «Κτήμα Βρύση Τυρνάβου», που βρίσκεται στη θέση Μάτι Τυρνάβου, με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου και στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου.
Οργανωτικά θα υπάρχει μία 7μελής επιτροπή στο προεδρείο, η οποία θα αποτελείται από αγρότες και κτηνοτρόφους και θα είναι αντιπροσωπευτική για όλη τη χώρα. Επίσης λόγω δυσκολίας μετακίνησης, θα τοποθετηθούν μέσω της εφαρμογής Zoom, εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κρήτη και τη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο προεδρείο θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Αργύρης Μπαϊρακτάρης, το μέλος Ζήσης Παρλίτσης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων κ. Διδάγγελος, ο Δημήτρης Μόσχος από τη Δυτική Μακεδονία, ο Νίκος Δημόπουλος από την Ανατολική Μακεδονία, ο κ. Βαγιόπουλος από τον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κι ένας κτηνοτρόφος από το Αμύνταιο.
*Ο πρόεδρος του Συλλόγου και μετακινούμενος κτηνοτρόφος κ. Αργύρης Μπαϊρακτάρης, μιλώντας στην «Ε» προσδιόρισε την ατζέντα της συνάντησης: Καταρχήν θα συνεδριάσουμε με σεβασμό στα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού και νομίζω μας βοηθά και ο χώρος της συνάντησης. Σίγουρα θα συζητήσουμε το θέμα με τις υψηλές τιμές των ζωοτροφών που έχει φέρει μεγάλα προβλήματα σε όλους τους κτηνοτρόφους. Η οικονομική ενίσχυση που πρέπει να δοθεί στους κτηνοτρόφους για τη μεγάλη αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές μπορεί να δοθεί μέσω de minimis. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρεθεί η βούληση της Κυβέρνησης για στήριξη. Θα μιλήσουμε ακόμη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις επιδοτήσεις του Εθνικού Αποθέματος και για την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε φάκελο στον ΕΛΓΑ που θα ζητάμε την αλλαγή του ασφαλιστικού κανονισμού για να προστατευτούν οι καλλιέργειες και οι εκτροφές από την κλιματική αλλαγή. Επίσης είμαστε η μοναδική χώρα από τον ευρωπαϊκό νότο που δεν έχει τεθεί -και δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα- σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει και ένας συντονισμός όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων και να συμμετέχουν στο παρατηρητήριο, εν είδη Αγροτικού Επιμελητηρίου που θέλουμε να συγκροτήσουμε, καθιστώντας υποχρεωτική την εγγραφή όλων στους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς που θα το απαρτίζουν. Σχετικά με το πρόβλημα της νοθείας στη φέτα, προφανώς υπάρχει η νομοθεσία, την οποία εμείς οι κτηνοτρόφοι θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμόζεται».
Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass