Σήμερα η πολιτική κηδεία του Αντ. Σκυλλάκου

ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 11:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Αυγ 2021 12:00

Κηδεύεται σήμερα Τρίτη ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προχθές, από έμφραγμα, σε ηλικία 72 ετών. Η κηδεία, που θα είναι πολιτική, θα γίνει στις 6 μ.μ. στον Λόφο του Μεζούρλου, τόπο εκτελέσεων εκατοντάδων αγωνιστών και κομμουνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μετά την πολιτική κηδεία δεν θα υπάρξει άλλη τελετή στο Παλιό Νεκροταφείο. 


«Αντί για στεφάνια, η οικογένεια του στελέχους του ΚΚΕ παρακαλεί να διατεθούν χρήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης στο νησί της επανάστασης, την Κούβα και τον λαό της, μέσω του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 129/001049-98 - ΙΒΑΝ: GR1901101290000012900104998».
Ο Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Ο Αντώνης Σκυλλάκος υπήρξε μια μαχητική προσωπικότητα, με ενεργή συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τις ιδέες του με αφοσίωση, ήθος και σεμνότητα, αποτελώντας μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Τίμησε με την κοινοβουλευτική του παρουσία τη Βουλή των Ελλήνων, ως βουλευτής Λάρισας το 1989 και το 1993, ενώ στις εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθήνας, όπου και εκλεγόταν σταθερά μέχρι το 2012. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Αντώνη Σκυλλάκου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: «Ο εκλιπών υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας συνεπής και έντιμος αγωνιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Αριστεράς, ένας ακατάβλητος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού. Με την κοινοβουλευτική και αγωνιστική του παρουσία αποτέλεσε επιπλέον παράδειγμα ανιδιοτέλειας και ήθους για τους πολιτικούς του «αντιπάλους». Απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κική, τα παιδιά του Ηλία και Χρήστο, στους οικείους του και στο ΚΚΕ για την απώλεια του Αντώνη Σκυλλάκου».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους «τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ιστορικού στελέχους της Κομμουνιστικής Αριστεράς Αντώνη Σκυλλάκου, που έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, μετά από περιπέτεια ετών με την υγεία του. Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων Φοιτητών. Προερχόταν από πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας του, Ηλίας, διετέλεσε βουλευτής το 1952 με την ΕΠΕΚ, το 1956 με τη Δημοκρατική Ένωση και το 1958 συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ. Η μητέρα του είχε διατελέσει επανειλημμένα δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ για πολλά έτη, αναζητώντας από το μετερίζι του, τους δρόμους μιας σύγχρονης επαναστατικής πολιτικής με κομμουνιστική στρατηγική. Το ήθος και η αυταπάρνησή του πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για όλους τους αγωνιστές/στριες της επαναστατικής Αριστεράς σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass