«Κλείνουν» δρόμοι στη Λάρισα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2021 15:47

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου μεγάλο τμήμα των δρόμων της Λάρισας «κλείνει» για τα αυτοκίνητα και δίνει χώρο στους πεζούς και στα ποδήλατα.


Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» και του θεσμού της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και ευρύτερα για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στο διάστημα (16 με 22 Σεπτεμβρίου), είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ιδιαίτερο λόγο να συμμετέχει στη διοργάνωση, ως πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Στον πυρήνα του ΣΒΑΚ είναι, όπως είναι γνωστό, η αποτροπή της χρήσης του αυτοκινήτου, η απόδοση του δημόσιου χώρου στον πεζό, στους γονείς με τα παιδιά, στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Με την εισαγωγή των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων, διαμορφώνουμε στο κέντρο συνθήκες γειτονιάς, κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, με λιγότερους ρύπους.
Κάθε χρόνο ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και έχει τιμηθεί με το 2ο βραβείο το 2019.
Φέτος, αξιοποιώντας την εμπειρία έγινε μια ιδιαίτερη προσπάθεια διεύρυνσης της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας, σχολείων, φορέων, εθελοντών και επιχειρήσεων.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
Στις 15-9-2021 Έκθεση φωτογραφίας για τα μέσα μετακίνησης διαχρονικά στη Λάρισα σε συνεργασία με τη Φωτοθήκη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Εγκατάσταση ποδηλατοστασίων.
Ποδηλατικές πολιτιστικές διαδρομές και ποδηλατικές δράσεις με τον φορέα HERO 2030. Πολιτιστική διαδρομή με αναπηρικά αμαξίδια. Προσομοιωτές για μια βιωματική εμπειρία σύγκρουσης με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Αιμοδοσία. Επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών. Μαραθωνοδρόμοι στο κέντρο της πόλης. Έκθεση Ποδηλάτων στην Κεντρική πλατεία και πολλές εκπλήξεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass