Ο Ορκος του Ιπποκράτη στο Β’ Αρχαίο Θέατρο!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2021 21:01

Μία ιστορική στιγμή έζησε χθες τόσο η Ιατρική Κοινότητα της πόλης όσο και η ίδια η Λάρισα.

Σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης που ενώνει το χθες με το σήμερα, το Β’ Αρχαίο Θέατρο, ακούστηκε καθαρά και στεντόρεια και για πρώτη φορά ο Όρκος του Ιπποκράτη. Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής της πόλης που τελείωσαν με τις υποχρεώσεις της Σχολής τους φέτος, αλλά και φοιτητές που ορκίστηκαν διαδικτυακά λόγω covid τις προηγούμενες χρονιές, βρέθηκαν στο Β’ Αρχαίο Θέατρο προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητή κ. Γιάννη Στεφανίδη και του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιου Γιαννούκα, που απευθυνόμενοι στους νέους συναδέλφους τους τούς συνεχάρησαν, τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία, και στάθηκαν στην πλούσια «κληρονομιά» σε γνώσεις που έλαβαν από την Ιατρική Σχολή της Λάρισας.
Ακολούθησε η ανάγνωση του θρησκευτικού όρκου, έπειτα του πολιτικού και τέλος όλοι οι φοιτητές -σε μια ιστορική στιγμή- διάβασαν τον όρκο που κληροδότησε στους θεράποντες και στις θεραπαινίδες της ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης.
Παρόντες στην Ορκωμοσία ήταν ο πρόεδρος του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αριστοτέλης Παυλίδης και ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω Στέφανος Γερουλάνος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας και πολλοί περιχαρείς γονείς που έβλεπαν μια από τις πιο σημαντικές μέρες των τέκνων τους.
Με τη χθεσινή ορκωμοσία ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή στη Λάρισα», με το σημερινό πρόγραμμα να έχει ως εξής: 10:00 - 10:30 Επίσκεψη στο Μνημείο του Ιπποκράτη. 11:30 - 13:00 Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. 18:30 - 19:00 Αποκάλυψη αντιγράφου αγάλματος του Ιπποκράτη, δωρεά του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, στο αίθριο (φουαγιέ) του κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη μπροστά από το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» και φύτευση πλατάνου στον κήπο του κτιρίου της Ιατρικής. Αύλειος χώρος του Μύλου του Παππά. 19:30 - 20:15 Χαιρετισμοί: κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Καλογιάννης - Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Γεώργιος Πατούλης - Πρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης - Πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω - τ. Υπουργός, Καθ. κ. Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας - Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».
Διαδικτυακά κ. Μαρίνης Πιρπιρής-Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, κ. Παναγιώτης Μανώλας-Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης, κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου-Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Mr Mustafa Suleiman-Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Ainshams University, Cairo, Egypt. 20:15 - 21:00 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προς τιμήν του Ιπποκράτη «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ». 20:15 - 20:30 Εισαγωγική ομιλία: «Η επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». 20:30 - 21:00 Κεντρική ομιλία: «Ιπποκρατική Ιατρική». Oμότιμος Καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος. 21:00 - 22:30 Καλλιτεχνική Παράσταση «Περί Ανέμων» από το Συνεργείο του Μουσικού Θεάτρου.
Θ.Α.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass