Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στο Δαμάσι

Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΜΕ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2021 21:02

Ρεπορτάζ: Γ. ΡούσταςΈπιασαν δουλειά χθες οι μπουλντόζες Τυρναβίτη εργολάβου που ανέλαβε την κατεδάφιση

των χαρακτηρισμένων με κόκκινο ετοιμόρροπων σπιτιών, που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο της 3ης Μαρτίου, στο Δαμάσι Τυρνάβου.
Όπως είναι γνωστό ο δήμος Τυρνάβου, μετά την επιχορήγηση που έλαβε από το ΥΠΕΣ ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις 146 κόκκινων σπιτιών (μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 100 πρωτόκολλα κατεδάφισης), προκειμένου να ακολουθήσει το επόμενο στάδιο, που είναι η ανοικοδόμηση νέων κατοικιών στις σεισμόπληκτες περιοχές της επαρχίας. Το πρώτο σπίτι που κατεδαφίστηκε χθες ήταν του Θόδωρου Ματράκη που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο. Τα μπάζα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένο φορέα διαχείρισης υλικών κατεδάφισης.
Οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, στενών συνεργατών του, μηχανικού του Δήμου, αλλά και των ιδιοκτητών των σπιτιών, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως να διακόψουν τις συνδέσεις ρεύματος, νερού και να απομακρύνουν ό,τι χρήσιμο υπήρχε στο ετοιμόρροπο σπίτι τους. Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, μιλώντας στην «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των κατεδαφίσεων, αφού ολοκληρώθηκε -υπό αντίξοες συνθήκες- μία μεγάλη και επίπονη διαδικασία. Εξέφρασε δε την ευχή «οι ρυθμοί ανοικοδόμησης των νέων σπιτιών να είναι εξίσου γρήγοροι με αυτές του Δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχθεί -σε λίγες μέρες- τους μαθητές του χωριού, προκειμένου να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των σεισμόπληκτων».
Όσον αφορά στις διαδικασίες ανοικοδόμησης των νέων σπιτιών, όπως είναι γνωστό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Υποδομών, αφού συνεργαστούν με ιδιώτη μηχανικό. Η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους με 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, εκ των οποίων τα 800 ευρώ είναι η κρατική επιχορήγηση και τα 200 ευρώ άτοκο δάνειο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass