Στις 7 Νοεμβρίου οι νέοι αντιδήμαρχοι Λάρισας

Σε παράταση της θητείας προσανατολίζεται ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης μαζί με τις αλλαγές στα Νομικά Πρόσωπα * Συνεδριάζει απόψε η δημοτική ομάδα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 21:19

Για τις 7 Νοεμβρίου φαίνεται πως μεταφέρεται η αλλαγή των αντιδημάρχων στον Δήμο Λαρισαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης προσανατολίζεται οι αλλαγές να επέλθουν στις 7 Νοεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει ημερολογιακά με το

μέσο της θητείας των αιρετών των ΟΤΑ - αντί της 1ης Σεπτεμβρίου όπως ήταν αρχικά γνωστό - μετά και την απόφαση της κυβέρνησης, οι επόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023 και να διαχωριστούν από τις άλλες εκλογές (εθνικές, ευρωεκλογές) με αφορμή και την τετραετή πλέον θητεία των αιρετών.
Για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Καλογιάννης αναμένεται να προσδιορίσει τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για την επόμενη διετία, κάνοντας παράλληλα γνωστές τις αλλαγές αντικειμένων σε επίπεδο αντιδημαρχιών, αφήνοντας ωστόσο τις αλλαγές σε επίπεδο προσώπων για τις αρχές Νοεμβρίου.
Με την υιοθέτηση των θέσεων Καλογιάννη απόψε από τη δημοτική ομάδα, τότε δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθούν οι Αντιδημαρχίες ενδεχομένως και με τα νέα αντικείμενα, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνουν τις αλλαγές προσώπων αλλά με παράταση της θητείας.
Σε αυτή τη περίπτωση επίσης οι αλλαγές των αντιδημάρχων θα συμπέσουν με τις αλλαγές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαρισαίων όπως και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με εξαίρεση τη θέση του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΛ η θητεία του οποίου είναι τετραετής.
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Να σημειωθεί πως για τις θέσεις των ΝΠΔΔ εκδηλώνουν ενδιαφέρον και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προβλέπεται ή όχι να μετάσχουν στο ΔΣ είτε ως μέλη - είτε ως παρατηρητές, χωρίς δηλαδή δικαίωμα ψήφου.
Σε ό,τι αφορά τώρα στα πρόσωπα, ο κ. Καλογιάννης έχει ήδη διαμορφώσει τον «άξονα» των αλλαγών για τις οποίες δέχεται μάλιστα προτάσεις συζητώντας με στελέχη της παράταξης, αλλά δεν πρόκειται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις προτού μάλιστα καταλήξει και στην ΚΕΔΕ η συζήτηση σύμφωνα με την οποία, αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της παράτασης της θητείας των αντιδημάρχων έως τις 7 Νοεμβρίου και της ταύτισης των αλλαγών των αντιδημάρχων με τα μέλη των ΔΣ στα Νομικά Πρόσωπα. Υπενθυμίζεται τέλος ότι άλλοι δήμοι στον νομό προχώρησαν ήδη σε αλλαγές αντιδημάρχων.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass