Θερινή βραδιά φιλοσοφίας για τον Επίκουρο

ΑΠ’ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΚΕΛ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ»

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 15:04

Η 3η θερινή βραδιά φιλοσοφίας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Επίκουρο,

διοργανώνεται από το Σχολείο Αστρονομίας – Κοιν.Σ.Επ. Έναστρον και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, και θα πραγματοποιηθεί στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού», σήμερα 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. Θα γίνει σε εξωτερικό χώρο κι αυτή η βραδιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν για την πανδημία και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η εισήγηση θα γίνει από τη φιλόλογο, Αναστασία Μπουμπουρέση και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση κι ερωτήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θέσεις περιορισμένες, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο: info@enastron.org
Η εισήγηση περιλαμβάνει μια σύντομη αναδρομή στη φιλοσοφία, πριν και μετά τον 6ο αιώνα, καθώς και στα κίνητρά της, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στον Επίκουρο και στη διδασκαλία του, στόχος της οποίας ήταν, μέσα από την επιστημονική έρευνα και γνώση, η κατάκτηση της ευτυχίας από τον άνθρωπο. Έννοιες όπως Θεός, ψυχή, φόβος, θάνατος, ηδονή, επιθυμίες, φιλία και άλλες, με τις οποίες ασχολήθηκε «ο φιλόσοφος του κήπου», θα απασχολήσουν και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της εισήγησης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass