Αγωνία για 100 πεύκα στην Αβερώφειο Σχολή

ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΨΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2021 21:01

Η φωτιά που ξέσπασε στις αρχές του Ιουλίου σε έκταση μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας) έχει επιφέρει ζημιά τόσο στον οργανισμό της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής όσο και γενικότερα στην πόλη της Λάρισας. Αυτό συνέβη διότι από αυτήν τη φωτιά κάηκαν 100

περίπου πεύκα από ένα άλσος που αποτελεί ουσιαστικό πνεύμονα για αρκετές περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Πρόκειται για τμήμα του άλσους που απλώνεται σε δεκάδες στρέμματα αριστερά και δεξιά της εισόδου στη Σχολή. Η φωτιά που άρχισε από υπολείμματα καλλιεργειών λόγω των ισχυρών ανέμων εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πέρασε απέναντι από την Εθνική οδό Λάρισας - Τρικάλων, με τις φλόγες να πλησιάζουν ακόμη και τις εγκαταστάσεις σούπερ μάρκετ αλυσίδας ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, χωρίς ωστόσο να απειληθούν ζωές ή υποδομές.
Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας εστιάζοντας σε συγκεκριμένη δράση ενώ τα στοιχεία της έρευνας θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Σιώκη.
Η κ. Σιώκη εξήγησε στην «Ε» πως ήδη έχει έρθει σε επαφή με το Δασαρχείο και θα επικοινωνήσουν μετά τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών για περαιτέρω δράση.
«Επειδή είναι ένα θέμα που χρειάζεται τους ειδικούς θα πρέπει να περιμένουμε τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα και στη συνέχεια να συνεννοηθούμε με το Δασαρχείο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Οι ειδικοί θα μας πούνε σε ποια δέντρα μπορεί να υπάρξει παρέμβαση και ποια θα είναι αυτή» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
Ο εν λόγω πνεύμονας πρασίνου φτάνει περίπου τα 50 στρέμματα συνολικά και δίνει σημαντικές ανάσες σε περιοχές όπως ο Άγιος Θωμάς, το Λιβαδάκι, η Νεάπολη, η Φιλιππούπολη, αφού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Για την πόλη της Λάρισας οι πνεύμονες πρασίνου που βρίσκονται περιμετρικά της είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, με δεδομένη την απουσία πράσινου εντός του «δακτυλίου» της Ηρώων Πολυτεχνείου, Γεωργιάδου.
Αυτήν τη στιγμή τα περίπου 100 δέντρα που βρίσκονται στην άκρη του Άλσους παρουσιάζουν μια απόκοσμη όψη καθώς τα περισσότερα έχουν αλλάξει χρώμα από τη φωτιά.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass