Απελευθέρωσαν ορεινές πέρδικες

ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2021 15:03

Ξεκίνησε η διανομή ατόμων ορεινής πέρδικας από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ζ’ Κ.Ο.Θ. που διέθεταν εγκεκριμένο σχέδιο εμπλουτισμού απελευθέρωσης.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο εκτροφείο μεταξύ των προέδρων της Ζ’ Κ.Ο.Θ. κ. Ευάγγελου Μπαλατσού, του προέδρου του Κ.Σ. Βόλου κ. Ιωάννη Μόσδρομου και του υπευθύνου του εκτροφείου κ. Γιώργου Καραγιώργου κατανεμήθηκαν στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας περίπου 400 άτομα ορεινής πέρδικας, τα οποία απελευθερώθηκαν απευθείας στο φυσικό περιβάλλον, καθώς τα πουλιά χαρακτηρίζονταν από άριστη υγειονομική κατάσταση και πτητική ικανότητα. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στους Συλλόγους ακόμη 400 άτομα ορεινής πέρδικας , τα οποία αρχικά θα φιλοξενηθούν σε πυρήνες προσαρμογής και έπειτα θα απελευθερωθούν. Παράλληλα με τη διανομή και την απελευθέρωση των ατόμων της ορεινής πέρδικας θα πραγματοποιηθεί και η απελευθέρωση 800 ατόμων πεδινής πέρδικας σε καταφύγια άγριας ζωής. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος στη χώρα μας κατά την περίοδο του καλοκαιριού -παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες-, τα αποτελέσματα της αναπαραγωγικής διαδικασίας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των Κυνηγετικών Συλλόγων της Ζ’ Κ.Ο.Θ.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των προέδρων βασισμένη πάντα στην εμπειρία και την επιστημονική γνώση που χαρακτηρίζει τέτοιου είδος προσπάθειες, ο πρόεδρος της Ζ’ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση ορισμένων έργων - παρεμβάσεων, τα οποία θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα της αναπαραγωγικής διαδικασίας καλύπτοντας στον μέγιστο βαθμό τους αστάθμητους παράγοντες που δύναται να επηρεάσουν μια τέτοιου είδους διαδικασία.
«Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά τα στάδια της αναπαραγωγικής διαδικασίας θα αποφέρουν μεγαλύτερο αριθμό νεοσσών, τα οποία θα απελευθερωθούν σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, εμπλουτίζοντας όλους τους βιοτόπους αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τον πληθυσμό τους και συνάμα την κυνηγετική κάρπωση. Η προσπάθεια και η επιμονή τόσων χρόνων σε συνδυασμό με την υπάρχουσα τεχνογνωσία από πέρυσι αποφέρουν καρπούς καθώς απελευθερώθηκαν εκατοντάδες άτομα ορεινής και πεδινής πέρδικας καταδεικνύοντας το φιλοθηραματικό έργο των κυνηγετικών οργανώσεων σε όλες τις βαθμίδες. Για ακόμα μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις κυνηγετικές οργανώσεις, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγίου» κατέληξε ο κ. Μπαλατσός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass