Tο μπαλάκι στον Δήμο Αγιάς για το Ανοιχτό Θέατρο Τεμπών

ΠΕΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 15:10

Ο Δήμος Αγιάς δεν υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης στις Προσκλήσεις των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος», ενώ έχουν ζητηθεί σχετικά στοιχεία κι όταν περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας.


Αυτό απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου για το εγκαταλελειμμένο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Τεμπών.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ «οι Ο.Τ.Α. για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), και εν συνεχεία, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών (Κ.Υ.Α), που εκδίδονται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών. Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στον Δήμο Αγιάς, ποσό ύψους 249.900 ευρώ για την κάλυψη επενδυτικών δραστηριοτήτων. Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω Δήμος, είχε χρηματοδοτηθεί με ίδιο ποσό και κατά το προηγούμενο έτος. Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών. Επίσης, στη βάση του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Αγιάς χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 718.600 ευρώ. Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε εκδώσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», Πρόσκληση «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό - τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19» για το οποίο ο Δήμος Αγιάς δεν υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass