Καλό κατευόδιο στον ηγούμενο Εφραίμ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ ΑΝΙΜUS ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 55 ΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2021 21:47

Με μια σεμνή και λιτή τελετή κατευόδωσαν χθες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, μετά από 55 μέρες νοσηλείας του στο Κέντρο. Ο ηγούμενος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας επί ενάμιση

μήνα με κορονοϊό ήρθε στη Λάρισα για την απαραίτητη αποκατάσταση που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις. «Όταν ήρθα εδώ δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος και τώρα φεύγω περπατώντας» είπε ο ηγούμενος Εφραίμ στους εργαζόμενους του Κέντρου που βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Animus για να τον αποχαιρετήσουν. «Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετώπισα τον θάνατο κατάματα, αλλά μου δόθηκε αναβολή για τον θάνατο. …Αυτό που με συγκίνησε πάρα πολύ είναι ότι περίπου 10 άτομα ήρθαν στο δωμάτιο και μου είπαν να μη φύγεις. Όταν τους απάντησα ότι πρέπει να φύγω, μου είπαν ότι όταν είσαι εδώ αισθανόμαστε ασφάλεια. Όμως ο καθένας πρέπει να πάει στην αποστολή του. Μετά από τρεισήμισι μήνες θα επιστρέψω στην αδελφότητα που έμεινε ορφανή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας, για την προσφορά σας, όλους σ’ αυτό εδώ το ίδρυμα που έζησα σχεδόν δύο μήνες και είδα ότι προσφέρει πολλά. Θα φύγω από εδώ, αλλά δεν θα ξεχάσω οι προσευχές μου την ώρα που κοιμάται ο λαός και ακούει ο Θεός, να περνάνε κι από εδώ» ανέφερε ο ηγούμενος.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως: «Στις ημέρες νοσηλείας του ηγούμενου Εφραίμ δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα το προσωπικό της επιχείρησης για να μπορέσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή φροντίδα», ενώ αναφέρθηκε και στην ταχεία και εντυπωσιακή βελτίωση της κατάστασης του Εφραίμ από την ημέρα που εισήχθη στο Animus μέχρι την ημέρα που φεύγει. «Είμαι διπλά ευτυχής γιατί σ’ αυτές τις 55 μέρες μάθαμε πολλά. Μάθαμε για τις πραγματικές αξίες, όπως η πίστη μάς περιγράφει σε σχέση με το ποιοι είμαστε, ποια είναι η αποστολή μας, τι προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Μάθαμε για το ποια είναι η αξία της ίδιας της ζωής και της ίδιας της ύπαρξής μας. Βρεθήκαμε σε μια προσωπική αναζήτηση για θέματα που η καθημερινότητα μέχρι πρότινος δεν μας επέτρεπε να σκεφτούμε». Ο κ. Νταβέλης έκλεισε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τον γέροντα Εφραίμ, αφού όπως είπε, η «παρουσία του στο Animus ήταν για μας επένδυση στην καρδιά και στην ψυχή μας».
Η λιτή τελετή έκλεισε με ανταλλαγή δώρων με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου να χαρίζει μία συλλεκτική πεντάτευχο της Παλαιάς Διαθήκης στον κ. Αχιλλέα Νταβέλη, ενώ ο πρόεδρος του Ομίλου Animus χάρισε στον ηγούμενο Εφραίμ ένα στυλό της επιχείρησης και λευκώματα με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επιστροφή του ηγούμενου στο Άγιο Όρος θα τον συνοδεύσει ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass