Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 85η ΔΕΘ

ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΥΓΕΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ -ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2021 21:48

Δυναμική παρουσία έχει φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας που μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, επιστρέφει ασφαλής στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την τήρηση όλων των

προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και έτοιμη να δώσει τον εκθεσιακό παλμό που λείπει από τη χώρα το τελευταίο διάστημα.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξενείται στο Περίπτερο 13, stand 5 της ΔΕΘ και υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν μοντέρνο σχεδιαστικά χώρο που ακολουθεί τη νέα τάση προβολής με ψηφιακά μέσα και γιγαντοοθόνη, όπου προβάλλονται βραβευμένα έργα και δράσεις με σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί (10:30) αναμένεται να το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και θα ενημερωθεί (λίγο πριν την επίσκεψή του στο Δαμάσι τη Δευτέρα) για όλες τις δράσεις της Περιφέρειας.
Το στίγμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται ψηφιακά και θα το παρακολουθεί ο επισκέπτης του Περιπτέρου, κινείται στους παρακάτω άξονες:
* Πράσινη περιφέρεια
Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με διακριτό πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με πολυβραβευμένα από την Ευρώπη έργα, με το εμβληματικό έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλα, η Περιφέρεια με τα περισσότερα μέτρα και δράσεις για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
* Περιφέρεια των έργων
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια Περιφέρεια διαρκών επιδόσεων που παράγει και δημιουργεί, με περισσότερα από 5.500 έργα την τελευταία 10ετία, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 δισ. ευρώ.
* Περιφέρεια του ποιοτικού θεματικού τουρισμού
Η Θεσσαλία αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας λόγω της πολυμορφίας του φυσικού τοπίου της που αποτυπώνεται στο κεντρικό σλόγκαν της βραβευμένης τουριστικής της καμπάνιας: «Εδώ, ο καθένας μπορεί να ζήσει τον μύθο του. Κάθε επίσκεψη, μια διαφορετική εμπειρία». Με τον «Παρθενώνα των ναυαγίων» στην Αλόννησο, το πρώτο και μοναδικό Υποθαλάσσιο Μουσείο στη χώρα, τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο, τις πόλεις που προσφέρονται για city break, το Πήλιο, τα νησιά των Σποράδων, τον ορεινό όγκο των Τρικάλων, τη Λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια της Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό και στην ανάπτυξη του βιώσιμου, προσβάσιμου, περιπατητικού και γαστρονομικού τουρισμού που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους επισκέπτες.
* Η Περιφέρεια με τον πρώτο Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας και των Φαρμάκων Health Hub
Επιπλέον, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεχωριστή θέση έχει η παρουσίαση του Health Hub, του πρώτου Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τομέα της Υγείας και Φαρμάκων μέσω Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Ο κόμβος Health Hub αναπτύχθηκε ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τη Γενική Γραμματεία Εργασίας για την ανάδειξη των Ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας μέσω της συμμετοχής τους στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIHs). Το Health Hub συμμετέχει επίσημα στον Οριστικό Πίνακα του καταλόγου των 15 Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας που αναδείχθηκαν σε εθνικό επίπεδο και πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί από το νέο πολυετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027 και τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο εταιρικό σχήμα του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας, με συντονιστή το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και περισσότερα από 20 ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα, καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου και φορείς επιχειρηματικότητας, ενώ το καινοτόμο οικοσύστημά του αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερους από 2.000 οργανισμούς, 1 εκατομμύριο χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών του, περισσότερες από 100 τοπικές επιχειρήσεις και startups που θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Αγορά της Υγείας και των Φαρμάκων και πάνω από 100 οργανισμούς που θα λάβουν υποστήριξη για την ψηφιοποίησή τους κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας του Κόμβου.
* Η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα ευρωπαϊκός κόμβος RegHub
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα ευρωπαϊκός περιφερειακός κόμβος RegHub. Το έργο της Περιφέρειας αναγνωρίζεται στην πράξη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς γι’ αυτό και στη νέα Προγραμματική Περίοδο η Θεσσαλία συνεχίζει να αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου RegHub, συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη και παρακολούθηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τομείς, όπως η κλιματική κρίση, το περιβάλλον και οι δημόσιες συμβάσεις.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass