Ιατρική Στήλη

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:00
- Κάνε κάτι Φώτη, τα κρούσματα είναι πολλά και για πολλές ημέρες. Η πόλη δεν αντέχει άλλα μέτρα και κυρίως δεν αντέχει άλλο κλείσιμο στην αγορά! - Κάνε κάτι Φώτη, τα κρούσματα είναι πολλά και για πολλές ημέρες. Η πόλη δεν αντέχει άλλα μέτρα και κυρίως δεν αντέχει άλλο κλείσιμο στην αγορά!

Ευρωπαϊκό Κέντρο εκπαίδευσης γαστρεντερολόγων στο ΠΓΝΛ

Με μια τιμητική διάκριση ξεκινά το φθινόπωρο για την Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

καθώς τις προηγούμενες ημέρες χρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γαστρεντερολογίας (United European Gastroenterology, UEG) κέντρο υποδοχής και εκπαίδευσης νέων γαστρεντερολόγων από την Ευρώπη (και χώρες εκτός αυτής) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Πρόκειται για τη μοναδική Γαστρεντερολογική Κλινική εκτός Αθηνών, στην οποία αποδίδεται τέτοια τιμητική πιστοποίηση. Για την απόφασή της η UEG έλαβε υπόψη και αξιολόγησε, αφενός μεν τα βιογραφικά σημειώματα των καθηγητών και των γιατρών ΕΣΥ της κλινικής που θα αναλάβουν το έργο της εκπαίδευσης και αφετέρου τον όγκο των ασθενών που νοσηλεύονται, παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία και αντιμετωπίζονται στο ενδοσκοπικό τμήμα της Κλινικής -στη Γαστρεντερολογική Κλινική του ΠΓΝΛ πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός προγραμματισμένων και έκτακτων, διαγνωστικών και επεμβατικών ενδοσκοπικών πράξεων και επεμβάσεων στα χοληφόρα και το πάγκρεας (Ενδοσκοπική Παλίνδρομη Χολαγγειο-παγκρεατογραφία, ERCP) που την κατατάσσουν ως την πιο παραγωγική Γαστρεντερολογική Κλινική στον ελλαδικό χώρο. Το έμψυχο δυναμικό της Κλινικής δηλώνει έτοιμο να υποδεχτεί και να εκπαιδεύσει τους πρώτους Ευρωπαίους γιατρούς ως κλινικούς επισκέπτες - ερευνητές (clinical visiting fellows) σε κλασικές, αλλά και προηγμένες, σύγχρονες διαγνωστικές και επεμβατικές τεχνικές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην Κλινική (ESD, EMR, POEM κ.τ.λ.) που καθιστούν το ΠΓΝΛ, το πρώτο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο θα πραγματοποιούνται.
* * *
Μια ακόμα αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί στο Πανεπιστήμιο ήρθε τις προηγούμενες ημέρες για τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου. Λίγο πριν τον πρόσφατο ανασχηματισμό τοποθετήθηκε με Υπουργική Απόφαση στην Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών (affected areas) από τα νοσήματα που μεταδίδονται με Διαβιβαστές για τις περιόδους μετάδοσης 2021-2026 στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) .
* * *
Έτρεχε και δεν... έφτανε το Σαββατοκύριακο ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά και οι 4 κλίβανοι αντιμετώπισαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ολόκληρη η διαδικασία αποστείρωσης εργαλείων και υλικών. Η λύση έστω και προσωρινά βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν εργαλεία και άλλος εξοπλισμός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να αποστειρωθούν στον λειτουργούντα κλίβανο και να καλυφθούν οι ανάγκες χειρουργείων και κλινικών με τον Δημήτρη Κατσικονούρη να χαρακτηρίζει εξαιρετική τη συνεργασία των δύο νοσοκομείων, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι ανάγκες του ενός καλύπτονται από το άλλο και αντίστροφα -παρά τα όσα ακούγονται για ανταγωνισμούς και έριδες...
* * *
Λύση στην προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο για την οποία συνεχίζουν οι γκρίνιες ασθενών και συνοδών φαίνεται να δίνει το «πράσινο φως» της Διοίκησης για τις τεχνικές προδιαγραφές τριών νέων ανελκυστήρων ενεργειακής κλάσης Α’, η προμήθεια των οποίων αναμένεται σύντομα να προκηρυχθεί με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 201.921,60€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
* * *
Συνολικά 45 θέσεις ΕΠΑΛ-μαθητείας για το σχολικό έτος 2021-2022, στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο ενέκρινε η Διοίκηση διανέμοντας τις θέσεις ανά ειδικότητα ως εξής: Βοηθός Νοσηλευτή 20. Βοηθός Ιατρικών - Βιολογικών Εργαστηρίων 7. Βοηθών φυσικοθεραπευτών 3. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών 11. Βοηθός Φαρμακείου 4.
* * *
Συγκροτείται με Υπουργική Απόφαση Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τους αντίστοιχους Φορείς που υπάγονται σε αυτή για τη διετία 2021-2022 στην οποία συμμετέχουν: 1. Τσιλίδου Ευθυμία, πρωτοδίκης Δ.Δ. του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας, ως πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Μπάρμπα Ελένη, πρωτοδίκη Δ.Δ. του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας. 2. Παπαντίνας Νικόλαος, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με αναπληρώτρια τη Χατζούλη Ελένη, δικαστική πληρεξουσία Α’ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι αμφότεροι υπηρετούν στο Δικαστικό Γραφείο Λάρισας. 3. Μπαχτσεβάνος Γεώργιος, προϊστάμενος Διεύθυνσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αναπληρώτρια τη Βενέτη Αγγελική, προϊσταμένη Διεύθυνσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 4. Οι Αιρετοί εκπρόσωποι μονίμων υπαλλήλων Μπρισίμης Γιώργος με αναπληρώτρια την Επιφανείου Περσεφόνη και Βαλιώτης Αντώνιος με αναπληρωτή τον Χατζή Ανδρέα. 5. Οι αιρετοί εκπρόσωποι μονίμων υπαλλήλων στο κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο νοσοκομείων Χύτα Ευθυμία, με αναπληρώτρια την Γκόντρια Ευαγγελία, οι οποίες αμφότερες υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και Κώτσης Απόστολος με αναπληρώτρια τη Χαρίση Ευαγγελή οι οποίοι αμφότεροι υπηρετούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
* * *
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο 1, 2 και 3 Οκτωβρίου να συμμετέχει, όπου κι αν βρίσκεται, στη μεγαλύτερη digital διοργάνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη και να διαδώσει τα σημαντικά μηνύματα για την πρόληψη, τη θεραπεία, την αλληλοβοήθεια. Χωρίς εκκίνηση και τερματισμό, χωρίς τον μαζικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, αλλά με την ουσιαστική και συμβολική σημασία της, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, να λάβει το συλλεκτικό μπλουζάκι, να τρέξει ή να περπατήσει, όπου επιθυμεί, και να μοιραστεί τη συμμετοχή του στα κοινωνικά δίκτυα, ενισχύοντας τα προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».  
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει μόνος ή με παρέα, κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα του στο πάρκο στη γειτονιά του, 45 λεπτά στον διάδρομο του γυμναστηρίου ή όποια άλλη διαδρομή επιθυμεί να αφιερώσει στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σημασία έχει η συμμετοχή.
Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές για το digital Greece Race for the Cure® 2021 πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greece-race-for-the-cure-registrations/

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass