Κατάληψη με το «καλημέρα»!

ΣΕ 12 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΗΚΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΧΘΕΣ -ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:01

Καλά - καλά δεν ξεκίνησαν τα σχολεία και ήδη μπήκαν τα πρώτα λουκέτα.

Όχι βεβαίως λόγω κρουσμάτων, αλλά λόγω καταλήψεων. Σύνηθες φαινόμενο πια στον νομό Λάρισας, οι καταλήψεις να ξεκινούν «με το καλημέρα» και δυστυχώς με αιτήματα που στερούνται λογικής και επιχειρημάτων.
Συνολικά 12 σχολικές μονάδες τελούσαν χθες υπό κατάληψη με αιτήματα που καμία σχέση δεν έχουν με τη λειτουργία των σχολείων, όπως για παράδειγμα να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός, τα εμβόλια, αλλά και η υποχρεωτικότητα της μάσκας.
Το φαινόμενο των καταλήψεων δεν είναι καινούργιο, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή.
Προ πανδημίας υπήρχαν σχολεία που προχωρούσαν σε κατάληψη τις ημέρες λειτουργίας του παζαριού, ένα «έθιμο» που φαίνεται να τηρούν και φέτος, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι, αν και παζάρι δεν γίνεται.
Φυσικά, οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων που δεν συμμετείχαν στις χθεσινές καταλήψεις, παρακολούθησαν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως και όσοι δεν το έκαναν χρεώθηκαν απουσίες.
Ειδικότερα, κατάληψη είχαν χθες τα 3ο, 6ο, 8ο, 9ο, 14ο ΓΕΛ Λάρισας, το 15ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Δομένικου, το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Πάντως, μερίδα γονέων μαθητών σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, σχολίαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνητικά το γεγονός ότι μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές λόγω κορονοϊού για τους μαθητές, μόλις μία εβδομάδα μετά την έναρξη των σχολείων κλείνουν εξαιτίας μιας μειοψηφίας μαθητών που θέλουν τα σχολεία κλειστά και χρησιμοποιούν αστείες δικαιολογίες.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass