Συγκίνηση στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΔ Λάρισας

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 21:56

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας
Περίσσεψε η συγκίνηση στην προχθεσινή τελευταία, για την απερχόμενη διοίκηση, συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας, καθώς έχει ήδη αναλάβει δράση η νέα Εφορευτική Επιτροπή, η οποία και θα διενεργήσει εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.


Στο μεταξύ το κόμμα έχει αποστείλει την εγκύκλιο με όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από τις Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες θα τρέξουν τις διαδικασίες.
Στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ, ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Καπετάνος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κόμμα. Ανέφερε ότι παραδίδει την τοπική κομματική οργάνωση «νοικοκυρεμένη», χωρίς ταμειακές οφειλές, αντιθέτως με γεμάτα ταμεία. Ευχήθηκε η προσεχής εκλογική μάχη να είναι επιτυχής και με μεγάλη συμμετοχή της κομματικής βάσης. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε θα εμπλακεί ενεργά. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των αντιπροέδρων Τάνιας Δόκου, Γιάννη Κουρδή, οι οποίοι επίσης δεν θα είναι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ν. Παπαγεωργίου και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και ταμίας Βασίλης Βράκας.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρονται τα εξής: « Παρά τις συγκυρίες, την πανδημία Covid-19 και την απαγόρευση των εκδηλώσεων, η Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας είναι οικονομικά υγιής και από τις Κομματικές Οργανώσεις οι οποίες δεν οφείλουν απολύτως τίποτα. Επίσης, κατά τη συνέλευση έγινε ενημέρωση των μελών σ΄ ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ότι η παρούσα Δ.Ε.Ε.Π. έκλεισε τον κύκλο της ως η πιο επιτυχημένη Κομματική Οργάνωση της χώρας και με ανοιχτές διαδικασίες δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε αρμόζει στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας, θα διεξαχθούν και οι Εσωκομματικές Εκλογές στη Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας και στις 7 ΔΗΜ.Τ.Ο. του νομού μας, μέσα σε πνεύμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού όλων των μελών της. Καλούμε όλα τα στελέχη μας και τους φίλους της παράταξης να ανανεώσουν την κάρτα μέλους ή να εγγραφούν, ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Στο μεταξύ η νέα Εφορευτική Επιτροπή, η οποία τελικά ορίστηκε από τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Στ. Κονταδάκη και όχι από την απερχόμενη ΝΟΔΕ, έχοντας ως πρόεδρο τον Κωστή Γιαννακό «έπιασε» δουλειά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Γραμματείας Οργανωτικού.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννακός (φώτ.) κατάγεται από τα Τρίκαλα, είναι οικονομολόγος ελεύθερος επαγγελματίας, διετέλεσε πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ Τρικάλων (2012- 14) και υπεύθυνος Οργανωτικού της ΝΟΔΕ (2014- 16), μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου (παράταξη ΔΗΚΙΟ) και συμμετέχει στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Ε» ο κ. Γιαννακός «μέχρι στιγμής οι οδηγίες που έχουν σταλεί προβλέπουν δύο κάλπες, μία για τις ΔΗΜΤΟ και τα μέλη της και η δεύτερη για τη ΔΕΕΠ. Αναμένονται διευκρινίσεις (και πιθανότατα τρίτη κάλπη) για τους συνέδρους. Τα ψηφοδέλτια θα είναι κοινά και στον νομό Λάρισας θα στηθούν 15 κάλπες, 7 στον Δήμο Λάρισας, από 2 στους Δήμους Φαρσάλων και Τυρνάβου και από μία στους Δήμους Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ.
Αυτές τις μέρες τρέχει η διαδικασία υποψηφιοτήτων για τα μέλη των Δημοτικών Εφορευτικών Επιτροπών. Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και το τέλος εβδομάδας θα τρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη ΔΕΕΠ και τη μεθεπόμενη εβδομάδα για τις ΔΗΜΤΟ. Οι εκλογικοί κατάλογοι θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί μέχρι 20 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου τα κομματικά στελέχη θα πρέπει να ανανεώσουν την κάρτα μέλους (μόνο για το 2021), με τίμημα 12 ευρώ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ…
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει πως «πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί ξανά στις σύγχρονες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων κατακτούμε μια ακόμη πρωτιά. Είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που δίνουμε το δικαίωμα στα μέλη μας να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων. Στο site του κόμματός μας nd.gr στην ενότητα «Εσωκομματικές Εκλογές» θα βρείτε την Εγκύκλιο των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass