Καταδίκη - πέλεκυς για τον αναρριχητή διαρρήκτη

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ 29ΧΡΟΝΟ ΣΕ 3ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΜΕ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ 25 ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – «ΠΑΡΕΛΥΣΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ, ΕΝΩ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΕΨΑΧΝΕ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 21:00

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 29χρονος Βούλγαρος υπήκοος, ένας δεινός αναρριχητής, αφού από τους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών κατάφερνε από τις σωληνώσεις του φυσικού αερίου

αλλά και τις υδρορροές να αναρριχηθεί μέχρι και τον 3ο και 4ο όροφο πολυκατοικιών για να κλέψει χρήματα και χρυσαφικά.
Μια καταδίκη – πέλεκυς, αφού το Δικαστήριο σε μια από τις σπάνιες των περιπτώσεων και με το σκεπτικό της αποτροπής ανάλογης δράσης στο μέλλον, αποφάσισε η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, να μη μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία ούτε και σε χρηματική ποινή, εξέλιξη που θα σημάνει τη φυλάκιση του δράστη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε χθες στο Δικαστήριο , παρά μόνο εκπροσωπήθηκε.
 Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε επίσης κανένα ελαφρυντικό στον 29χρονο, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στην 20χρονη φίλη του δράστη, στην κατοχή της οποίας την ημέρα της σύλληψης βρέθηκαν πάνω της χρυσαφικά, τα οποία και πρόδωσαν τη δράση του κλέφτη.
Ο 29χρονος αναρριχητής είχε εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» των διωκτικών αρχών, καθώς το πρώτο δίμηνο του 2019 διέρρηξε 25 διαμερίσματα στη Λάρισα, στην περιοχή του ΟΣΕ, του ΑΤΑ και της Ανθούπολης αποσπώντας έτσι, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετρητά που ανέρχονταν σε 5.270 ευρώ, ενώ στις 70.000 ευρώ ανέρχονταν – κατ’ εκτίμηση – η αξία των κλεμμένων χρυσαφικών.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας «διάβασαν» τη δράση του 29χρονου και της 20χρονης φίλης του που εκτιμάται ότι την αξιοποιούσε ως «τσιλιαδόρο» και στις 5 Μαρτίου 2019 τον συνέλαβαν στην οδό Παλαιολόγου, στην περιοχή του ΟΣΕ.
Για να διαπιστώσουν – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ότι το ζευγάρι των Βούλγαρων δραστών ζούσε στην Αθήνα και, είτε πήγαιναν στη Βουλγαρία – είτε επέστρεφαν στην Αθήνα, στάθμευαν το πολυτελές αυτοκίνητό τους σε χώρο στάθμευσης καταστήματος αλυσίδας στη διασταύρωση της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Βόλου.
Έτσι, απογευματινές ώρες δρούσαν σε κοντινές συνοικίες επιλέγοντας τυχαία σπίτια, με αστυνομικούς – μάρτυρες να καταθέτουν χθες αναλυτικά για τη δράση του 29χρονου. Ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 12 Ιανουαρίου από σκέπαστρο χώρου στάθμευσης ανέβηκε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου και έκλεψε 850 ευρώ. Στις 25 Ιανουαρίου πατώντας πάνω σε παλέτα με καυσόξυλα ανέβηκε στο μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου, κλέβοντας 2.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 2ου ορόφου και παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα έκλεψε χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ.
Στις 29 Ιανουαρίου αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 1ου ορόφου από τις σωληνώσεις φυσικού αερίου και αφού αναποδογύρισε όλα τα πράγματα στο διαμέρισμα έφυγε άπραγος καθώς δεν βρήκε πολύτιμα αντικείμενα.
Στις 31 Ιανουαρίου πάλι από τις σωληνώσεις αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 3ου ορόφου αυτή τη φορά και παραβιάζοντας με κατσαβίδι την μπαλκονόπορτα, έκλεψε κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.
Στις 6 Φεβρουαρίου από την πίσω πλευρά της οικοδομής αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι του 1ου ορόφου κλέβοντας τραπεζικές κάρτες. Στις 8 Φεβρουαρίου μπήκε σε διαμέρισμα, αφού πρώτα παραβίασε το παράθυρο της τουαλέτας, κλέβοντας χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ.
ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ανάλογα έδρασε και στις διαρρήξεις που έπραξε, στις 12, 14,15, 16, 20, 22, 23 και 27 Φεβρουαρίου όπως και την 1η και 3η Μαρτίου. Για τις κλοπές στα σπίτια τους κατέθεσαν χθες αρκετοί Λαρισαίοι - θύματα του κλέφτη. «Έλειψα μια ώρα και έγινε η ζημιά» τόνισε χθες ιδιοκτήτρια διαμερίσματος. «Έκλεψαν τα χρυσαφικά δώρο του πατέρα μου» τόνισε άλλος μάρτυρας. «Αυτά που μας έκλεψαν ήταν τα χρυσαφικά και κειμήλια της οικογένειας, τα οποία εκτός από την οικονομική είχαν και συναισθηματική αξία» τόνισε έτερη Λαρισαία, προσθέτοντας ότι «τα κλεμμένα δεν τα βρήκαμε ποτέ».
Όπως και οι περισσότεροι από τα θύματα του διαρρήκτη που κατέθεσαν χθες τόνισαν προς το Δικαστήριο πως τα χρυσαφικά τους δεν βρέθηκαν ποτέ.  
Από τις χαρακτηριστικότερες διαρρήξεις ήταν αυτή που ο 29χρονος αφού αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 3ου ορόφου, από το παράθυρο του μπάνιου μπήκε στο διαμέρισμα την ώρα που η ένοικος βρισκόταν στο σπίτι. Με τη Λαρισαία καταθέτοντας χθες να περιγράφει πως τρόμαξε όταν διαπίστωσε τι πραγματικά συνέβαινε. «Ήμουν στο σαλόνι όταν άκουσα έναν θόρυβο στο μπάνιο, σαν κάτι να έπεσε» τόνισε χθες η Λαρισαία, προσθέτοντας ότι «δεν έδωσα αρχικά σημασία γιατί το θεώρησα θόρυβο της πολυκατοικίας.
Μετά άκουσα έναν θόρυβο στην κρεβατοκάμαρα, λες και άνοιγαν συρτάρια. Πήγα να δω και ανοίγοντας λίγο τη συρόμενη πόρτα είδα το χέρι του να ψάχνει σε συρτάρι με φακό ή με το κινητό του, δεν κατάλαβα.
Παρέλυσα. Βγήκα από το σπίτι και ζήτησα βοήθεια από τους γείτονες» τόνισε η Λαρισαία που ακόμη και χθες, τόσο καιρό μετά τη διάρρηξη δεν έκρυβε την αναστάτωσή της για τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε. Με τον δράστη να φεύγει όπως – όπως από το διαμέρισμα όταν έγινε αντιληπτός.
Σε μια άλλη διάρρηξη ο Λαρισαίος ένοικος περιέγραψε με έκπληξη τις ικανότητες του δράστη. Ο οποίος για να διαφύγει – ενώ τον αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης - πήδηξε από το μπαλκόνι και από μεγάλο ύψος στο κιόσκι της πολυκατοικίας και από εκεί βγήκε έξω από το οικόπεδο και «στην κυριολεξία εξαφανίστηκε» όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε.
«Γύρισα από το φροντιστήριο» τόνισε άλλος μάρτυρας και «ενώ η είσοδος του διαμερίσματός μας στον 4ο όροφο ήταν κλειδωμένη, οι μπαλκονόπορτες ήταν ανοιχτές, παραβιασμένες». Νωρίτερα ο αναρριχητής – κλέφτης «αναποδογύρισε» όλο το σπίτι για κλέψει τελικά, κοσμήματα και τα ελάχιστα χρήματα που βρήκε.
Τον ιδιαίτερο τρόπο δράσης, όπως και τις ικανότητες του 29χρονου σημείωσε και η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, προτείνοντας την ενοχή του 29χρονου και της 20χρονης φίλης του, ενώ η υπεράσπιση, σημειώνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή των δύο δραστών στις διαρρήξεις, ζήτησε την αθώωσή τους. Με την πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας να ανακοινώνει την απόφαση για την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών σε κάθε έναν.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass