Συγκέντρωση κατά του μητροπολίτη Λάρισας

- ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ: ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 13:01

Συγκέντρωση έξω από το Επισκοπείο Λάρισας διοργάνωσαν χθες το απόγευμα δεκάδες Λαρισαίοι διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμου για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Περισσότεροι από 100 Λαρισαίοι συγκεντρώθηκαν από τις 7 το απόγευμα έξω από το Επισκοπείο επί της οδού Ιωαννίνων διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμου να διαθέσει αύλειους χώρους εκκλησιών για την υλοποίηση εμβολιασμών, συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση της εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος.


Στους συγκεντρωμένους και εκ μέρους των διαδηλωτών ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για αντιεμβολιαστές, αλλά για πολίτες που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας, ανέγνωσε πολυσέλιδη ανοικτή επιστολή των Λαρισαίων Ορθόδοξων Χριστιανών προς τον Μητροπολίτη, επικρίνοντάς τον ότι «διέπραξε μέγιστο πνευματικό ολίσθημα».
Τονίζοντας επίσης ότι ο σεβ. Ιερώνυμος διευκολύνοντας τα συνεργεία του ΕΟΔΥ «δήθεν λαμβάνει ίσες αποστάσεις, αλλά με τη στάση του ξεκάθαρα κλίνει υπέρ της μιας πλευράς».
Η συγκέντρωση έληξε αργά το βράδυ και χωρίς να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, με τους συμμετέχοντας να προαναγγέλλουν νέες συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα στην Κεντρική πλατεία, αλλά και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Να σημειωθεί ότι την ώρα της συγκέντρωσης έξω από το Επισκοπείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις.

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρονται τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.
Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.
Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί τη στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.
Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μη φύγουν πικραμένοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass