Πανηγυρική αθώωση για 61χρονη οικιακή βοηθό

- ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΠΩΣ ΕΚΛΕΨΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 22:50

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια μιας, 61χρονης σήμερα, οικιακής βοηθού έθεσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με αθωωτική απόφασή του. Η οικιακή βοηθός είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενη για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς από το σπίτι της ηλικιωμένης που είχε αναλάβει τη φροντίδα της κλάπηκαν το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, αλλά και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.


Συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης, καταγγέλλοντας την κλοπή στην ΕΛ.ΑΣ., υπέβαλε μήνυση, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη εναντίον της οικιακής βοηθού, η οποία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης προχθές δακρυσμένη αρνήθηκε την κατηγορία για να αθωωθεί πανηγυρικά.
Η 61χρονη Λαρισαία τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων, αλλά και ως καθαρίστρια, καθαρίζοντας σκάλες. Στις 13 Ιουνίου 2016 προσελήφθη για διάστημα ενός μηνός (μέχρι τις 13 Ιουλίου 2016) προκειμένου να συνδράμει προσωρινά στην καθημερινότητα της ηλικιωμένης γειτόνισσας, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση της.
Σύμφωνα και με τη δικογραφία, το πρωί της 1ης Ιουλίου κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι για το διάστημα εκείνο που θα απαιτούνταν, προκειμένου συγγενείς να οδηγήσουν την ηλικιωμένη στον γιατρό για τις απαραίτητες εξετάσεις, με την ολοκλήρωση των οποίων θα την ειδοποιούσαν να επιστρέψει στο σπίτι, δεδομένου ότι η οικιακή βοηθός δεν διέθετε δικό της αντικλείδι του σπιτιού.
Όπως και έγινε, μόνο που κατά την επιστροφή, όταν η οικιακή βοηθός ξεκίνησε τις εργασίες καθαριότητας βρήκε στο πάτωμα σκουλαρίκια. Έτσι διαπιστώθηκε ότι το δίωρο που προηγήθηκε και ενώ όλοι απουσίαζαν, άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι με αντικλείδι, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης ή διάρρηξης.
Ο άγνωστος δράστης έκλεψε από την κρεβατοκάμαρα το κομπόδεμα της ηλικιωμένης που περιείχε 4.600 ευρώ, αλλά και κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων εκτιμήθηκε περίπου σε 30.000 ευρώ. Συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης την επόμενη ημέρα κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, με αποτέλεσμα να ασκηθεί τελικά δίωξη σε βάρος της οικιακής βοηθού. Η οποία να διευκρινισθεί πως εργάστηκε μέχρι και τις 13 Ιουλίου, όπως δηλαδή προβλεπόταν από τη συμφωνία, παρότι δηλαδή στο μεσοδιάστημα είχε σημειωθεί η επίμαχη κλοπή.
Στην ακροαματική διαδικασία προχθές, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, η 61χρονη παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια, αντί να εκπροσωπηθεί επέλεξε να παραστεί και απολογούμενη, σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης αρνήθηκε την κατηγορία, και σημειώνοντας ότι τόσα χρόνια στη δουλειά της δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος της. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας την κήρυξε τελικά αθώα, βάζοντας έτσι τέλος στη δικαστική της περιπέτεια.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass