Είδες η efood;

ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ «ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΜΑΔΑ...» ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ -ΤΕΛΙΚΑ- ΤΑ ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 21:02

Της Λένας Κισσάβου

Οι 100 περίπου διανομείς της «e-food», στη Λάρισα, έπιασαν και πάλι χθες το τιμόνι

και βγήκαν στους δρόμους με τα μηχανάκια και τα ποδήλατα για να δουλέψουν, ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έδειξε η εταιρεία στα δύο βασικά τους αιτήματα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μετατροπή όλων των υπαρχουσών συμβάσεων ορισμένου χρόνου -2.016 εργαζόμενων στο «efood»- σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους, τη διατήρηση των διευρυμένων δικαιωμάτων τους στις πρόσθετες παροχές και την αναμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησής τους. «Είμαστε ικανοποιημένοι...» δήλωσαν χθες στην «Ε», οι διανομείς της εταιρείας στη Λάρισα και σημείωσαν: «Είναι σημαντικό, αυτό που μας ανακοίνωσε η εταιρεία, και μετατρέπονται όλες οι συμβάσεις σε αορίστου. Θεωρούμε επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγει ένας διάλογος μεταξύ μας και για άλλα ζητήματα, όπως την παροχή εξοπλισμού μηχανής που χρειαζόμαστε, τη δημιουργία χώρων αναμονής περιμένοντας την παραγγελία κ.ά.».


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
«Επαναστατική», τόσο για τα σημερινά δεδομένα όσο και για την ιστορία των κινητοποιήσεων εργαζομένων στη χώρα μας, μπορεί να χαρακτηριστεί η επιτυχία, σε χρόνο ρεκόρ, της ικανοποίησης των αιτημάτων των διανομέων της «efood». Ήταν μια επιτυχία, που ναι μεν οφείλεται στην καθολική πανελλήνια συμμετοχή που είχε η προχθεσινή στάση εργασίας των συμβασιούχων διανομέων στην «efood», και στο ότι βρήκαν τα αιτήματά τους ευήκοα ώτα από τη Διοίκηση της εταιρείας, αλλά παράλληλα οφείλεται και στο γεγονός ότι οι πελάτες της εταιρείας στάθηκαν δίπλα στα αιτήματα των διανομέων, καθώς φημολογείται ότι μέσα σε τρεις ημέρες «έκλεισαν» δεκάδες χιλιάδες (ακούγεται ο αριθμός των 150.000!) λογαριασμοί, από τη γνωστή ψηφιακή πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού. Παράλληλα, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μια ξαφνική στροφή των παραγγελιών στον παραδοσιακό τρόπο, μέσω τηλεφώνου στα καταστήματα εστίασης ή στις καφετέριες και σταδιακή πτώση της χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας efood.


«ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΜΑΔΑ...»
Στο μήνυμα που έστειλε η Online Delivery (η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα e-food) στους εργαζόμενους διανομείς, ανακοινώνοντάς τους τα ευχάριστα νέα, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καλησπέρα ομάδα,
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μίλησαν για εμάς χωρίς να γνωρίζουν την οικογένεια του e-food. Επιλέξαμε να ακούσουμε όλους και όλες και κυρίως τους εργαζόμενούς μας, που γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς μας και την καθημερινότητά μας. Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς.
* Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.
* Διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση.
* Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας πιστεύαμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που έχουμε επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ομάδα μας. Είναι ο δρόμος που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημερινή αγορά και να παραμένουμε η μεγαλύτερη και πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτήν. Και αυτό το καταφέραμε επενδύοντας στους ανθρώπους μας. Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό, ακόμη και κατάργηση βάρδιας στις δύσκολες καιρικές, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης. Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass