ΝΔ Λάρισας: Το ενδιαφέρον τώρα στην εγγραφή μελών

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ *ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2021 21:46

Χωρίς ενστάσεις ολοκληρώθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή το Σάββατο, η διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων για τη Διοικούσα Εκλογική Επιτροπή (πρώην ΝΟΔΕ) και τις 7 ΔΗΜΤΟ για τη ΝΔ νομού Λάρισας και τις εσωκομματικές εκλογές που θα

πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την προεδρία για τη Διοικούσα Εκλογική Επιτροπή νομού Λάρισας θα διεκδικήσουν οι κύριοι Γρηγορίου-Σουφλιάς, ενώ οι υποψήφιοι για τη Διοικούσα Επιτροπή είναι 13.
Από την εγγραφή των μελών θα εξαρτηθεί αν θα εκλεγούν όλοι ή θα μείνουν έξω δύο, μέσω κάλπης.
Μπορεί στις εκλογές του 2018 να είχαν εγγραφεί στη ΝΟΔΕ 6.500 άτομα, ωστόσο στις επικείμενες της 24ης Οκτωβρίου, ο αριθμός αυτός φαντάζει ανέφικτος, λόγω και των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν, αν και η εγγραφή αλλά και η συμμετοχή στις εκλογές μπορεί να γίνει διαδικτυακά. Προφανώς μεγάλο ρόλο στον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών θα παίξει και η κινητοποίηση, τόσο των υποψηφίων προέδρων για τη ΔΕΕΠ όσο και των ίδιων των μελών της Δ.Ε. Η προθεσμία έκδοσης-ανανέωσης κάρτας μέλους λήγει στις 15 Οκτωβρίου.
ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΤΟ;
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι οδηγίες της Γραμματείας Οργανωτικού για το αν θα στηθούν κάλπες στις Δημοτικές Οργανώσεις, όπου υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, καθώς πολλοί θεωρούν αυτήν τη διαδικασία μη απαραίτητη, μιας και τα υποψήφια μέλη των Δημοτικών Οργανώσεων είναι ακριβώς όσα εκλέγονται, δηλαδή 9. Αν τελικά επικρατήσει η παραπάνω πρόταση, τότε κάλπη θα στηθεί μόνο στη ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων, όπου έχουμε δύο υποψηφιότητες, αυτές της Ιωάννας Γούσιου-Σούρλα και του Δημήτρη Γιακοβή.
ΣΥΝΕΔΡΟΙ
Όσον αφορά τους συνέδρους, αυτοί που κατέθεσαν τελικά υποψηφιότητα είναι 37. Από αυτούς οι εννέα γυναίκες εκλέγονται λόγω ποσόστωσης, ενώ οι εναπομείναντες 28 άνδρες, θα ριχθούν στη μάχη της ψήφου για να εκλεγούν οι 20 (29 σύνεδροι στο σύνολο).
Οι υποψήφιοι είναι:
Αναστασίου Ιωάννης, Βασιλόπουλος Βασίλειος, Βράκας Άγγελος, Γκαλίτσιος Γεώργιος, Γκουτζέλας Αθανάσιος, Γουμενόπουλος Γεώργιος, Γρηγοριάδης Γεώργιος, Δασταυρίδης Γρηγόριος, Θώδας Γεώργιος, Καλφούντζος Ηλίας, Κατσίδης Παναγιώτης, Κορομηλά-Τάξου Ευγενία, Κόντη Ειρήνη, Κούτρας Αντώνιος, Κυριζόπουλος Θέμης, Κυρλόγλου Ιωάννα, Λαναρά Ευαγγελία, Λίταινας Μιχαήλ, Λυγούρας Κων/νος, Μακρής Στυλιανός, Μπουρνάκα Παναγιώτα, Μωϋσίδης Παναγιώτης, Νίτσας Χρήστος, Νταφόπουλος Σωτήριος, Ντογκούλης Δημήτριος, Ολύμπιος Ιωάννης, Παλαιοχωρλίδης Ηλίας, Παπαευθυμίου Χρυσούλα, Παπανικολάου Δήμητρα, Πετράκου Βασιλεία, Ρεβήσιος Νικόλαος, Σαξώνης Απόστολος, Σπανοπούλου Μαρία, Στούπας Νικόλαος, Τσάτσος Αλέξανδρος, Τσιάρας Δημήτριος, Χατζησαλάτας Χρήστος.
Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Αν όμως υπολογιστεί ότι τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, τότε όλα δείχνουν ότι το «γαλάζιο» Συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα στις 18-19 Δεκεμβρίου.
ΔΗΜΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Στη ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Γιαννούλας Γεώργιος, ενώ την Τοπική Οργάνωση θα απαρτίζουν οι Αργύρη Βάια, Γαλάνης Θεοφάνης, Ζιάρας Κωνσταντίνος, Κοντοχρήστος Θεόδωρος, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Μπαλογιάννης Θωμάς, Μπρούζας Θεόδωρος, Παπαευθυμίου Γεώργιος, Τσάρα Μαρία.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass