Να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2021 15:47

Την απόσυρση του Νόμου 4820/21 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που διεκδικεί την άμεση επιστροφή όσων εργαζομένων βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ,

μονιμοποίηση εκτάκτων, υγειονομικό επίδομα, αύξηση μισθών και στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό του Νοσοκομείου. «Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με την επιβολή ποινών, της στέρησης μισθού, της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά του. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνονται εξίσου ακραία μέτρα, σε τομείς, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για τη διασπορά του ιού» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων για να διαπιστώσει ότι έναν μήνα μετά την εφαρμογή του νόμου τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΠΓΝΛ είναι σημαντικά και δημιουργούν δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, με συνέπεια τα προβλήματα αυτά να μετακυλούν σε εργαζόμενους και πολίτες.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του:
«Όλοι οι συνάδελφοι εργάζονται χωρίς κανονικές άδειες, αφού για τρίτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας με απόφασή του, επέβαλε αναστολή κανονικών αδειών.
Έχουν συνενωθεί οι δύο Παθολογικές Κλινικές με συνέπεια τη μείωση των κρεβατιών και τη διασπορά των ασθενών σε άλλες κλινικές.
Η Θωρακοχειρουργική Κλινική από τις ελλείψεις που παρουσιάζει, αλλά και την αναστολή εργασίας ιατρού της Κλινικής που δεν εμβολιάστηκε, είναι στα πρόθυρα να σταματήσει την εφημερία της, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες της οι γιατροί που έχουν απομείνει. Μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται από την αναστολή καθηκόντων στους μεταφορείς ασθενών, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμενόμενη ταλαιπωρία για τους ασθενείς από την καθυστέρηση των απαιτούμενων εξετάσεών τους.
Επίσης η έλλειψη νεκροτόμων αναγκάζει την υπηρεσία να μεταθέτει τα καθήκοντά τους στην ήδη υποστελεχωμένη ομάδα των μεταφορέων ασθενών, καθώς και στον εκάστοτε εφημερεύοντα νοσηλευτή.
Στο Νοσοκομείο μας υπάρχει τεράστια έλλειψη από τεχνολόγους ακτινολόγους με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του προσωπικού, αλλά κυρίως τη μεγάλη καθυστέρηση των εξετάσεων των χρηστών υγείας.
Οι διοικητικές υπηρεσίες σε πολλούς τομείς υπολειτουργούν, αφού απουσιάζουν εμπειρότατα στελέχη σε καίριες θέσεις, με συνέπεια τη δυσλειτουργία του συστήματος με σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου δημιουργούνται προβλήματα με συνέπεια οι συνάδελφοι να εργάζονται με μειωμένα ρεπό και με αντικειμενική δυσχέρεια στην επίλυση των βλαβών που προκύπτουν, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Πολλοί συνάδελφοι σε διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου εργάζονται με περικοπή των ρεπό τους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την αναστολή εργασίας, των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass