Καθάρισαν την παραλία της Πλατιάς Αμμου

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2021 15:04

Ο Εξωραϊστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος του Νέου Οικισμού της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας

συμμετείχε στη δράση του εθελοντικού καθαρισμού χωριών και παραλιών που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DEVICE.
Τον Σεπτέμβριο πολυμελής ομάδα εθελοντών μελών και φίλων του Συλλόγου συναντήθηκαν στην παραλία της Πλατιάς Άμμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αγιάς κ. Γιώργο Γιάναρο. Η υπάλληλος του Δήμου Αγιάς κ. Θεοδώρα Πατσιαβούδη παρέδωσε, εκ μέρους του Δήμου Αγιάς, στους εθελοντές τα απαραίτητα εργαλεία για τη συλλογή των σκουπιδιών -γάντια και σακούλες. Μαζί με αυτά έδωσε και στον καθένα ξεχωριστά μία υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, η οποία διαφήμιζε το πρόγραμμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης DEVICE που αναδεικνύει την ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.
Οι εθελοντές καθάρισαν από άκρη σε άκρη την παραλία της Πλατιάς Αμμου, τον περιβάλλοντα χώρο των Βυζαντινών Μνημείων του 11ου και 12ου αιώνα που βρίσκονται στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις δύο πλευρές της Κεντρικής Δημοτικής Οδού (Οδός Κισσάβου), από τα Βυζαντινά Μνημεία έως την παραλία μήκους 1,5 χλμ. περίπου. Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν στις σακούλες μεταφέρθηκαν στην παραλία από όπου τα παρέλαβε προσωπικά διά θαλάσσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Νίκος Ντάγκας, καθώς είχε και την ευθύνη της όλης επιχείρησης του Εθελοντικού Προγράμματος DEVICE. Σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρει: «Η επιχείρηση καθαρισμού χωριών και παραλιών Δήμου Αγιάς στέφθηκε με επιτυχία σύμφωνα πρώτα με το επιτυχημένο πρόγραμμα DEVICE, που σχεδίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Νίκος Ντάγκας. Επιπρόσθετα, σημειώνουμε πως ο κ. Νίκος Ντάγκας πασχίζει εδώ και πολύ καιρό να βάλει τάξη στις παλιές συνήθειες καταστηματαρχών και επισκεπτών (παράνομο στήσιμο σκηνών), προκειμένου να αναβαθμιστούν τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Εμείς, από την πλευρά μας, επικροτούμε την προσπάθεια του Δήμου που προσπαθεί να μεταδώσει στους πολίτες το πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Θέλουμε, ακόμα, να επισημάνουμε τη συμμετοχή του αντιδημάρχου του Δήμου Αγιάς, κ. Γιώργου Γιάναρου. Αθόρυβα, διακριτικά και δημιουργικά κινείται και είναι πάντα κοντά στον Σύλλογό μας και στους πολίτες, καθώς γράφει κάθε φορά τα προβλήματά μας και δίνει λύσεις, στο μέτρο του δυνατού. Η διοίκηση του Συλλόγου συγχαίρει δημόσια την ομάδα των εθελοντών αλλά και όλους όσους βοήθησαν, με οποιονδήποτε τρόπο, το πρόγραμμα δράσης DEVICE του εθελοντικού καθαρισμού του Δήμου Αγιάς».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass