Εικόνες εγκατάλειψης στo Ν. Περιβόλι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ Γ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ-Γ. ΚΑΡΥΟΥΔΗΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2021 15:05

Για «εικόνες ντροπής στον Δήμο Κιλελέρ, όπου παραμένει εγκαταλελειμμένο

στη φθορά του χρόνου το Λαογραφικό Μουσείο της τοπικής κοινότητας Νέου Περιβολίου, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ακριβούλης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ» Γιώργος Καρυούδης.
Οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μιλούν για «προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής, που οδήγησε στην κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων που διατέθηκαν για την ανέγερση και τη λειτουργία του. Στην πραγματικότητα τα κοινοτικά χρήματα μετατράπηκαν σε μια εστία μόλυνσης για την περιοχή. Το Λαογραφικό Μουσείο Νέου Περιβολίου ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή του Κώστα Δεσπόπουλου και ολοκληρώθηκε επί της δημαρχίας του Ρίζου Κομήτσα. Αντί να αποτελεί ένα κόσμημα για την τοπική κοινότητα και να λειτουργεί ως πόλος έλξης επισκεπτών, έχει παραδοθεί στη φθορά, χωρίς καμία συντήρηση. Μάλιστα ως σημάδι της ντροπής, εξακολουθεί να είναι κρεμασμένη η ταμπέλα που ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε με 95% από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Leader. Στην πραγματικότητα η ταμπέλα θυμίζει σε όσους τη βλέπουν ότι με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, οι Ευρωπαίοι πέταξαν τα λεφτά τους. Αλήθεια, μετά από αυτό ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που ασχολούνται με τον προγραμματισμό, τα δημόσια έργα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, θα υποβάλλουν εκ νέου προτάσεις χρηματοδότησης για έργα στον Δήμο μας;
Και πώς θα απαντήσουν αν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες αντιληφθούν πού καταλήγουν τα λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών; Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποκαταστήσει τις βλάβες και να συντηρήσει το Λαογραφικό Μουσείο παραδίδοντας τη χρήση του στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να αποκαταστήσει τον σεβασμό στα κοινοτικά προγράμματα και τα χρήματα των φορολογουμένων που δαπανήθηκαν για το έργο.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass