Κακοκαιρία και τις επόμενες μέρες

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2021 15:50

Σταματημό δεν δείχνει να έχει και για τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία. Σύμφωνα με το meteo-thessalia.gr και τον Αγιώτη ερασιτέχνη μετεωρόλογο Πάνο Αρχοντή, ήδη στην περιοχή της Αγιάς, Παρασκευή και Κυριακή, έπεσαν σχεδόν 150 χιλιοστά βροχής, που

μεταφράζεται σε 150 τόνους νερό ανά στρέμμα, ενώ τα νέα δεν είναι καλά ούτε για σήμερα Δευτέρα, ούτε και για αύριο Τρίτη για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου.
Η πρόγνωση έχει αναλυτικά ως εξής:
Σήμερα Δευτέρα
Τις πρωινές ώρες αναμένεται κακοκαιρία με βροχές, που τοπικά σε περιοχές της Καρδίτσας, Λάρισας, Φαρσάλων, Αγιάς, παραλίων Λάρισας και στη Μαγνησία, θα είναι ισχυρές. Πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα σημειωθούν διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες αστάθεια θα δώσει τοπικές διάσπαρτες μπόρες.
Στη Λάρισα νωρίς το πρωί αναμένονται βροχές κατά περιόδους έντονες, σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες για μπόρα.
Οι άνεμοι στα πεδινά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς και στα θαλάσσια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:
* ΛΑΡΙΣΑ: 15-22oC * ΤΡΙΚΑΛΑ: 15-22oC * ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 15-23oC * ΒΟΛΟΣ: 16-21oC * ΑΓΙΑ: 14-19oC * ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 13-20oC * ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 15-22oC * ΦΑΡΣΑΛΑ: 15-22oC * ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 18-22oC
Αύριο Τρίτη
Προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και σποραδικά και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη Θεσσαλία.
Στη Λάρισα αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση με ηλιοφάνεια στη συνέχεια.
Οι άνεμοι στα πεδινά θα πνέουν βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ και στα θαλάσσια 4-5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:
* ΛΑΡΙΣΑ: 13-20oC * ΤΡΙΚΑΛΑ: 12-20oC * ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 13-20oC * ΒΟΛΟΣ: 14-20oC * ΑΓΙΑ: 12-17oC * ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 12-18oC * ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 12-20oC * ΦΑΡΣΑΛΑ: 13-19oC * ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 16-19oC
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Μεγάλη προσοχή για σήμερα το πρωί στο ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς και των παραλίων Αγιάς, καθώς αναμένονται εκ νέου έντονες βροχές. Ήδη στην περιοχή έχουν πέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάνω από 150 τόνοι νερό ανά στρέμμα και τα προβλήματα είναι μεγάλα στα παράλια τμήματα, διότι το έδαφος έχει κορεστεί αρκετά και δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο νερό, με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε προειδοποιήσει ότι θα συμβούν. Προειδοποιούμε εκ νέου ότι πιθανόν να υπάρξουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ποταμών και κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς και τα παράλια τμήματα για σήμερα Δευτέρα κατά τις πρωινές ώρες. Γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους! ΜΗΝ μετακινείστε όταν υπάρχουν έντονα φαινόμενα σε εξέλιξη. Αναμένονται στην περιοχή κατά μέσο όρο ενδεικτικά 50-70 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass