Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

Στον δρόμο οι γονείς και οι μαθητές στηρίζοντας τον αγώνα τους - Απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταχυδρομείου - Ανακοίνωση στήριξης από το ΕΚΛ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2021 11:12

Απεργούν σήμερα Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Στη Λάρισα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας», ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) και η ΕΛΜΕ Λάρισας θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου. Τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στηρίζουν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών που προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 12.30 το μεσημέρι.
«Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στους δασκάλους των παιδιών μας που παλεύουν ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, ενάντια στις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους. Εν μέσω ακόμα πανδημίας η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να εφαρμόσει ούτε ένα από τα μέτρα που ζητάει το γονεϊκό κίνημα πανελλαδικά, με πρωτόκολλα επικίνδυνα για υπερμετάδοση και ρίχνοντας για άλλη μια φορά την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τη διατήρηση των σχολείων ανοιχτών με ασφάλεια. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση δεν δίστασε να ψηφίσει σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων, με τελευταίο μέσα στο καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά. Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να συμμετέχει στον αγώνα αυτό. Κάθε γονιό που τον απασχολεί σε τι σχολείο πηγαίνει το παιδί του, τι γνώσεις κατακτά, αν μορφώνεται ή αν απλά αποκτά δεξιότητες, αν αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται τελικά το εκπαιδευτικό σύστημα με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας. Το Υπουργείο δε θέλει με τον τελευταίο νόμο να αναβαθμίσει όπως λέει το εκπαιδευτικό σύστημα, αντίθετα αποσυνδέει την πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος, δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα σε σχολεία, ανάμεσα δηλαδή σε μαθητές με το πολλαπλό βιβλίο, την αξιολόγηση και άλλα, θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με οικονομικά κριτήρια, λες και είναι επιχειρήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο προκλήθηκε αναστάτωση εξαιτίας του ότι σήμερα μαζί με την απεργία των εκπαιδευτικών, εκδικάζεται και η έφεση του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη. Όπως καταγγέλλουν μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, ορισμένοι σκοπίμως διέδωσαν ψευδώς ότι η απεργία της Δευτέρας κρίθηκε παράνομη, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το απεργιακό κύμα. Χαρακτηριστική είναι η διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας Δ. Παπαδόπουλος, στην οποία επισημαίνει τα εξής: «ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στα σχέδια διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου. Η σημερινή απεργία είναι νόμιμη και καμιά σχέση δεν έχει με καμιά δικαστική απόφαση. Τις τελευταίες ώρες σκόπιμα κάποιοι διαδίδουν ψεύδη με εμφανή στόχο να ανακόψουν το τεράστιο απεργιακό ρεύμα που εκδηλώνεται σε όλα τα σχολεία. Σας θυμίζω, συνάδελφοι, ότι τα ίδια ψεύδη διέσπειραν και για το θέμα των ποινών στην απεργία - αποχή για να διαψευστούν για μία ακόμη φορά. Επειδή είμαστε πρώτα απ’ όλα δάσκαλοι, πρέπει να διδάξουμε στους μαθητές μας την έννοια της αξιοπρέπειας με το παράδειγμά μας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε να ευτελιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία όπως επιδιώκει το Υπουργείο με τις ατελείωτες γραφειοκρατικές και ανούσιες εκθέσεις που ζητά. Την ώρα που γύρω μας απλώνεται η ακρίβεια, η φτώχεια και ο φόβος της πανδημίας, η κ. Κεραμέως αντί να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με επιπλέον αίθουσες και εκπαιδευτικούς, επιχειρεί να περικόψει δαπάνες, αυξάνει τους μαθητές ανά τμήμα και σύρει στα δικαστήρια όλες τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Θα γεμίσουν όλες οι πόλεις με απεργούς εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και γονείς κόντρα στα σχέδια του Υπουργείου».

 

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΕΚΛ
Ανακοίνωση - στήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι:
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Με συνεχείς δικαστικές αποφάσεις προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, βγάζοντας «παράνομες και καταχρηστικές» τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Όσο επιδεικτική είναι η αδιαφορία και η αναλγησία της απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους, άλλο τόσο προκλητικός είναι ο δίχως προηγούμενο αυταρχισμός της απέναντι στους αγώνες τους. Θέλει να τους τρομοκρατήσει γιατί αντιστέκονται σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, η οποία «χτυπά» το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Με όπλο την καταστολή, επιδιώκουν να δημιουργήσουν σκυφτούς και υποταγμένους εκπαιδευτικούς στο σχολείο, όπου θα βασιλεύουν οι ταξικοί φραγμοί και η κατηγοριοποίηση. Θέλουν εκπαιδευτικούς που θα μαθαίνουν στα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα με τα λίγα για να μπορούν οι επιχειρήσεις να «βγάζουν πολλά». Θέλουν ένα σχολείο, το οποίο θα είναι φθηνό στο κράτος, κερδοφόρο στον ιδιώτη και πανάκριβο για τις τσέπες των γονιών, ειδικά για τη λαϊκή οικογένεια.
Η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει όλη αυτήν την τρομοκρατία πατώντας πάνω στον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Βάζει τους δασκάλους των παιδιών μας στο σκαμνί γιατί θέλει να δώσει ένα «μάθημα» σε όλους εκείνους που παλεύουν κι αγωνίζονται. Σε όσους αντιστέκονται σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Στη συλλογική οργάνωση και πάλη.
Ο αυταρχισμός τους μαρτυρά τον φόβο και την ανησυχία τους μπροστά στη μαζική συμμετοχή, την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, όπως έγινε με την απεργία-αποχή και συνολικά των εργαζομένων.
Γι’ αυτό η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό! Θα σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς που παλεύουν για ολόπλευρη μόρφωση μέσα ένα αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σχολείο. Οι αγώνες και το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους κι όχι στα δικαστήρια.
Να απαντήσουμε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης στους αγώνες των εκπαιδευτικών και του λαού μας. Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις, ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, με πρώτη απ’ όλες την Απεργιακή Συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Ταχυδρομείου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass