Δύσκολη χρονιά για τα σχολικά κυλικεία

ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Γ. ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ *ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟ 60% ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΩΝ 5ου ΚΑΙ 36ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 21:04

Της Νατάσας Πολυγένη
Δύσκολη και η φετινή χρονιά για τα σχολικά κυλικεία του νομού Λάρισας, που προσπαθούν να βγάλουν «τα σπασμένα» της περσινής, η οποία στην ουσία πήγε χαμένη, αφού δούλεψαν μόλις 63 ημέρες, ενώ και η φετινή προβλέπεται δύσκολη λόγω της

ανατίμησης στα προϊόντα που προμηθεύονται. Η μείωση του ενοικίου κατά 60% από τον Δήμο Λαρισαίων παραμένει και φέτος βασικό αίτημα των εκμισθωτών σχολικών κυλικείων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων ν. Λάρισας κ. Γιώτα Ζαμανάκου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου οι τιμές πώλησης των προϊόντων στα κυλικεία που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, παρά τις επιβαρύνσεις του κλάδου και τις αυξήσεις σε πολλά αγαθά λόγω της πανδημίας.
«Γίνανε κάποιες μικρές αυξήσεις στα προϊόντα όπως για παράδειγμα στο κουλούρι που από 0,40 πήγε στα 0,50 λεπτά, αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκαν και τα γραμμάρια στα προϊόντα. Άρα δεν πρόκειται για αύξηση. Για παράδειγμα η τυρόπιτα των 120 γραμμαρίων ήταν στο 1,10 ευρώ και πλέον πωλείται στο 1,20 ευρώ, αλλά θα πρέπει να είναι 140 γραμμάρια. Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που έχει πλαφόν και συνεχείς ελέγχους, ενώ τα ποσοστά κέρδους είναι μηδαμινά. Εμείς ζητήσαμε να αλλάξουν οι τιμές γιατί τα πάντα έχουν αυξηθεί, η κατάστασή μας είναι δύσκολη, για αυτό και φέτος ζητάμε από τον Δήμο Λαρισαίων μείωση ενοικίων στο 60%. Τα παιδιά δεν ψωνίζουν πια όπως παλιότερα. Με αυτήν την κατάσταση έχουν πιεστεί και οι γονείς των μαθητών» λέει χαρακτηριστικά η κ. Ζαμανάκου. Αυτήν τη στιγμή στον νομό Λάρισας λειτουργούν 62 σχολικά κυλικεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται στο 5ο και στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας όπου το κυλικείο παραμένει κλειστό καθώς ο εκμισθωτής του έπρεπε να αποσυρθεί για λόγους υγείας και αναμένεται ο διαγωνισμός μίσθωσης του κυλικείου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Βούλγαρη, η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον έναν μήνα για να ολοκληρωθεί, ενώ το δυσκολότερο κομμάτι όπως λέει είναι να βρεθούν ενδιαφερόμενοι.
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων του Νομού Λάρισας, πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων για την ΠΟΚΔΙΣ και την ΟΕΒΕ Λάρισας.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώτα Ζαμανάκου, αντιπρόεδρος: Νούσιας Χάρης, γραμματέας: Τσακμάκης Φώτης, ταμίας: Κωνσταντίνα Γκουγκουλή και μέλη: Νότας Κωνσταντίνος, Χήρας Δημήτριος. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία, αλλά και την ΟΕΒΕΛ, εξελέγησαν οι Γιώτα Ζαμανάκου και Κωνσταντίνα Γκουγκουλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass