Φυλάκιση σε δύο για ξυλοδαρμό

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 21:00

Ποινή φυλάκισης 2 ετών (με τριετή αναστολή) επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας σε δύο Βολιώτες που κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο πρώτος και για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ο

δεύτερος. Οι πέντε συνολικά κατηγορούμενοι (σ.σ. οι άλλοι τρεις κηρύχθηκαν αθώοι) παραπέμφθηκαν για τον ξυλοδαρμό Ρομά στη συνοικία Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Βόλο, τον Μάιο του 2016. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε νωρίς χθες βράδυ, κατέθεσε ο παθών λέγοντας πως, ενώ πήγαινε επίσκεψη στον συμπέθερό του, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση, με τους δράστες να τον χτυπούν και να τον υβρίζουν καθότι Ρομά.
Ξύπνησε, όπως κατέθεσε στο νοσοκομείο, αφού από τα χτυπήματα «έχασα τις αισθήσεις μου» διευκρινίζοντας ότι «δεν ξεκίνησα εγώ το επεισόδιο, είναι μεγάλο ψέμα». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ένας από τους δράστες χτύπησε το θύμα, ενώ οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι «κράτησαν και εξουδετέρωσαν την άμυνα» του θύματος.
Μετά από πολυήμερη διακοπή, το ΜΟΔ συνεδρίασε ξανά χθες με καταθέσεις μαρτύρων και γειτόνων με τους κατηγορούμενους (σ.σ. πλην ενός που εκπροσωπήθηκε από συνήγορο) να αρνούνται το σύνολο των κατηγοριών, ενώ ένας κατηγορούμενος δήλωσε πως ενεπλάκη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού «έχοντας προκληθεί από τον παθόντα». Αυτόπτης μάρτυρας που παρενέβη για να σταματήσει το επεισόδιο, κατέθεσε χθες ότι ο παθών, μετά από χτύπημα που δέχτηκε, τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση στο πεζοδρόμιο. Ετσι τραυματίστηκε και όχι από χτύπημα στο κεφάλι με σίδερο ή άλλο αντικείμενο.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή ενός εκ των δραστών, μετατρέποντας την κατηγορία από συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Τελικά το ΜΟΔ μετατρέποντας τις κατηγορίες (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηριστικά) κήρυξε ένοχο έναν από τους παραπεμπόμενους με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβη και τον δεύτερο για συνέργεια σε επικίνδυνης, σωματική βλάβη επιβάλλοντας και στους δύο ποινή φυλάκισης 2 ετών (με τριετή αναστολή), ενώ έκρινε αθώους τους άλλους τρεις κατηγορούμενους.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass