Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος «δαγκώνει» τον Δήμο Λαρισαίων!

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 17:15

Βολές, κατά της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, εξαπολύει ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας, για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.


Σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην πενταμελή Επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Λάρισας, μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης.
Οι προτάσεις μας, μεταξύ άλλων, ήταν:
-Η διενέργεια τακτικών ελέγχων στους ιδιοκτήτες των ζώων, ώστε να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η τοποθέτηση του microchip είναι υποχρέωση που πρέπει να τηρείται (αποτρέποντας έμμεσα την εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων), αλλά και
-Η αξιοποίηση πιθανών χρηματικών προστίμων. Δεν έγινε ποτέ ο παραμικρός έλεγχος γιατί αρνηθήκατε να αναλάβετε το πολιτικό κόστος από ενδεχόμενες αντιδράσεις στους ελέγχους.
-Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο Δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων (Κυνοκομείο) για όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε μόνιμη βάση ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων. Δεν έγινε ποτέ.
-Η εκπαίδευση προσωπικού ώστε να γίνεται η συλλογή των ζώων υπεύθυνα και σύννομα και να διασφαλιστεί ότι δεν προσκομίζονται δεσποζόμενα στη θέση των αδέσποτων. Δεν έγινε τίποτα.
-Η δραστηριοποίηση του δικτύου των φιλοζωικών σωματείων ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις υιοθεσίες των ζώων του Κυνοκομείου προκειμένου να αποσυμφορηθεί. Το Κυνοκομείο παραμένει πλήρες.
Πέρυσι σηκώσατε τα χέρια ψηλά και ζητήσατε βοήθεια από τον Σύλλογό μας γιατί υπήρχε “άμεσο πρόβλημα”.
 Προβάλλατε ως εναλλακτική λύση την πρόσκληση αλλοδαπών εθελοντών. Σας επισημάναμε ότι είναι μια αποσπασματική και προβληματική κίνηση, ένα πυροτέχνημα, που όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά εγείρει και σοβαρά θέματα νομιμότητας, ευζωίας των αδέσποτων και Δημόσιας Υγείας.
Προσφερθήκαμε εθελοντικά να σας βοηθήσουμε. Σώσατε προσωρινά τα προσχήματα.
Έναν χρόνο απραξίας μετά, φυσικά και υπάρχει πάλι “άμεσο πρόβλημα”.
Μας ζητήσατε ξανά να αναλάβουμε τις ευθύνες σας.
Αρνηθήκαμε μη δεχόμενοι πλέον την εκμετάλλευση και τον εμπαιγμό.
Επιλέξατε τη λύση των αλλοδαπών, στοχοποιώντας μας επιπλέον ως υπεύθυνους για την κατάσταση.
Σε λίγους μήνες που θα υπάρχει πάλι “άμεσο πρόβλημα”, τι θα κάνετε; Ποιοι έχουν σειρά να καλέσετε;
Πώς θα διασφαλίσετε την τήρηση της νομιμότητας, της ευζωίας και της δημόσιας υγείας σε τέτοιες συνθήκες μαζικών “βιομηχανικών” στειρώσεων;
Γιατί απαξιώνετε με τέτοιον τρόπο το Κυνοκομείο που πληρώνουμε όλοι και δεν ενισχύετε το έργο των συναδέλφων με την πρόσληψη ενός κτηνιάτρου αντί του ποσού που δίνετε για φιλοξενία των αλλοδαπών ώστε να γίνονται καθημερινά και σε μόνιμη βάση στειρώσεις σε γάτες;
Σε ποια άλλη δραστηριότητα σκοπεύετε να εφαρμόσετε την ιδέα του “εθελοντισμού”; Μήπως να σταματήσουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων ώστε να καλέσουμε εθελοντές να μας βοηθήσουν δωρεάν στο “άμεσο πρόβλημα”;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον έδαφος συνεργασίας υπό αυτές τις συνθήκες.
Ως Δήμος επιλέξατε να αγνοήσετε τους επιστήμονες και στραφήκατε σε άλλους συμβούλους.
Από δω και πέρα πορεύεστε χωρίς τη συνδρομή, σε κανένα επίπεδο, του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
Δεν δεχόμαστε πλέον να χρησιμοποιείται η παρουσία κανενός μέλους μας για να προσδώσει άλλοθι επιστημονικότητας σε τέτοιου είδους επιλογές που έχουν επιπτώσεις στα ζώα, στο κοινωνικό σύνολο και στη Δημόσια Υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass