Τα χρώματα του Κισσάβου

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2021 21:02

Υπάρχουν κάποιες διαδρομές που όσες φορές κι αν τις κάνεις, πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο.

Κάτι που θα σε κάνει να αλλάξεις διάθεση, να χαμογελάσεις, να θαυμάσεις. Και τέτοιες, ευτυχώς ουκ ολίγες, συναντά κανείς στην περιοχή μας.
Ο Κίσσαβος, τον οποίο επισκεπτόμαστε σήμερα, είναι γεμάτος από αυτές. Και μάλιστα αυτήν την εποχή που όλα έχουν ντυθεί σε κιτρινοκόκκινες και καφέ αποχρώσεις.
Αφετηρία της διαδρομής η Σπηλιά και προορισμός η Καρίτσα. Μία απόσταση 20 χιλιομέτρων περίπου, μέσα σε βελανιδιές, οξιές, έλατα και καστανιές. Κάθε στροφή της διαδρομής και μια αποκάλυψη. Το φθινόπωρο έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του. Χρώματα παντού. Έχεις την εντύπωση πως είσαι μέρος ενός πίνακα του Βαν Γκογκ. Ο δρόμος γεμάτος φυσικές σήραγγες που σχηματίζουν τα δέντρα με τα πολύχρωμα φύλλα τους. Τα οποία με τη βοήθεια του αέρα αρχίζουν τον χορό τους, καταλήγοντας τελικά στο έδαφος. Το χαλί λοιπόν είναι έτοιμο, στρωμένο για τον χειμώνα. Αλλά και τα ξύλα για το τζάκι περιμένουν υπομονετικά στην άκρη του δρόμου. Κατηφορίζοντας προς τα παράλια και αφήνοντας το τοπίο με τις οξιές, ξεπροβάλλουν μπροστά σου τα καστανοπερίβολα. Η πολυχρωμία κι εδώ κυριαρχεί. Όπως και τα πεσμένα κάστανα με το αγκαθωτό περίβλημά τους.
Ξαφνικά εμφανίζεται η πινακίδα που σε πληροφορεί ότι έφτασες στην Καρίτσα. Όχι και τόσο ξαφνικά δηλαδή. Τρεις ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβω. Τρεις ώρες για 20 χιλιόμετρα. Και λίγες ήταν...
Β.Α.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass