Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Νοε 2021 15:05

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ
Εκδήλωση του ΔΣΛ με ομιλητή τον Απ. Βλιτσάκη
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και θα περιλαμβάνει ομιλία του κ. Αποστόλου Βλιτσάκη, δικηγόρου ε.τ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με θέμα «Αθέατες πλευρές της Επανάστασης». Θα συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου «Θέμις εν χορώ» με αφιέρωμα στις γυναίκες της Επανάστασης. Δικαίωμα εισόδου έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου, σύμφωνα με την ΚΥΑ και τους όρους παραχώρησης της αίθουσας του Δ.Ω.Λ.

 

Απεργία για αύριο Τρίτη εξήγγειλε η ΠΟΕΕΤ
Απεργία για αύριο Τρίτη και απεργιακή συγκέντρωση, έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:
- Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Να εμφανιστούν τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.
- Πλήρης εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.
- Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.
- Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.
- Κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη».

 

Συλλαλητήριο του ΕΚΛ για την υγεία
Σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συλλαλητήριο για «άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

 

Σήμερα η αιμοδοσία αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Λάρισας, προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, να λάβουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 9 π.μ. - 1 μ.μ. στα γραφεία του (Ηρ. Πολυτεχνείου 28). Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, ώστε ο Σύνδεσμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στα μέλη του που έχουν άμεση ανάγκης αίματος.

 

Σήμερα η Συνέλευση Μαγείρων
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Μαγείρων Λάρισας, καθώς η πρώτη αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Η Συνέλευση θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, τα μέλη του Σωματείου κατά την είσοδό τους στον χώρο θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR test ή rapid test.

 

Με πιστοποιητικό η είσοδος στον Δήμο Λαρισαίων

Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι από σήμερα η είσοδός τους σε όλες τις υπηρεσίες, θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή διενέργειας rapid test. Παρακαλούνται οι πολίτες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να αποφεύγονται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους.


Τιμάται ο Αγ. Νεκτάριος στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
Σήμερα Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο. Στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Στις 11 π.μ. θα γίνει η παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο και στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου. Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα γίνουν στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΣΕ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑ
Εξάλλου πανηγυρίζουν σήμερα ο Ιερός Ναός και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη και στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.
Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 17:00 θα τελεστεί ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου στη Νίκη και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νίκαια. Αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής στις 7:30 θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία και το Ύψωμα.
Στη Νίκαια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιερωνύμου και στις 17:00 θα ψαλεί ο Μεθέορτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

 

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στο Δημαρχείο

Από σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της Πολιτείας (ΦΕΚ Β’ 5138 - 5.11.2021), η είσοδος των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού Rapid Test.
Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρακαλούνται οι πολίτες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αποφεύγονται τυχών καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass