«Προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στην συντήρηση»

«Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή» τόνισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Απ. Κρυωνίδης, σε συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση: 08 Νοε 2021 21:10
Ο κ. Απ. Κρυωνίδης Ο κ. Απ. Κρυωνίδης

«Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησε η Φώφη Γεννηματά και να συνεχίσουμε έναν αγώνα που θα αλλάξει οριστικά τη μοίρα των Ελλήνων και της χώρας. Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή. Να οικοδομήσουμε μια Προοδευτική Παράταξη που θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά, με όραμα και ρεαλισμό, στο ιστορικό της χρέος.

Μια Παράταξη που θα προτείνει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική» τόνισε ο αναπλ. γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Κρυωνίδης.
Παρουσία δεκάδων υποστηρικτών της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην πρώτη, ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο «Palladium» στη Λάρισα, ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, συγκέντρωση που οι διοργανωτές χαρακτήρισαν ιδιαίτερα ικανοποιητική λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της εποχής (μέτρα Covid κ.λπ.).
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους των διοργανωτών ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Σωτ. Βούλγαρης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο Γεώργιος Παπανδρέου αποτελεί την απάντηση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την εγγύηση για την ενότητα του χώρου», καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα πάμε για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται η χώρα».
Ο κ. Κρυωνίδης αποσαφηνίζοντας ότι η συνάντηση αφορά στο πρώτο δημόσιο κάλεσμα υποστηρικτών και φίλων της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου σημείωσε ότι: «Είναι η έναρξη της προσπάθειας και επιλέγουμε τη μορφή της αυτοοργάνωσης, διότι εσείς είστε που πρέπει να συμμετέχετε, να συνεργαστείτε και να θέσετε στη Λάρισα, το πολιτικό πλαίσιο των ιδεών που εκφράζει η υποψηφιότητα Παπανδρέου».
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση πρόσθεσε ότι «φαίνεται πια η αδυναμία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρουν ένα όραμα και μια ρεαλιστική πρόταση που να πηγαίνει τους Έλληνες και τη χώρα μπροστά, με σιγουριά και ασφάλεια στον σύνθετο και γεμάτο προκλήσεις κόσμο».
Σημείωσε επίσης ότι «η κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μάς πήγε πίσω. Οι ιστορικές παθογένειες χειροτέρευσαν, οι ανισότητες μεγάλωσαν, η μεσαία τάξη επλήγη δραματικά αφήνοντας χώρο στην ανάπτυξη ακροδεξιών και ανορθολογικών δυνάμεων.
Τα εύκολα λόγια της ΝΔ και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν μύθοι και ψέματα. Εμείς δεν επιλέξαμε αυτόν τον εύκολο δρόμο. Επιλέξαμε τον δρόμο της ευθύνης, την αφοσίωσή μας στο συμφέρον της χώρας και τους Έλληνες, ακόμη και με κόστος πολιτικό. Και δικαιωθήκαμε. Γι’ αυτό και σήμερα, αναδεικνύεται πάλι η ανάγκη και η σημασία των αρχών, των αξιών και των ιδανικών της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Παπανδρέου τόνισε πως «είναι παρών σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Για να δώσει τη μάχη του μαζί μας. Με στόχο να μεγαλώσει και πάλι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Διότι μόνο η Προοδευτική Παράταξη μπορεί, ενωμένη και συμμετοχική, να κάνει πράξη τις πολιτικές που θα φέρουν στο προσκήνιο την Ελλάδα που προσδοκά η γενιά του σήμερα».
Καταλήγοντας σημείωσε ότι «εμείς αναλαμβάνουμε αυτήν την πρωτοβουλία, επιθυμούμε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα συγκινήσει, θα εμπνεύσει και θα ενώσει διαφορετικές δυνάμεις, αλλά σε έναν κοινό στόχο, που να δίνει ελπίδα και προοπτική.
Ο στόχος μας δεν μπορεί να αφορά στην τυπική ολοκλήρωση κάποιων εσωκομματικών εκλογών, αλλά τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων με τις οποίες η Παράταξή μας θα προσλάβει την αναγκαία δυναμική που θα την οδηγήσει στην ορθή για τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας πορεία, με στόχευση να συμβάλει καταλυτικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.
Να συγκροτήσουμε μια ισχυρή κοινωνική και πολιτική συμμαχία, δύναμη σιγουριάς και σταθερότητας, αλλά και μιας καινοτόμας προοδευτικής αναγέννησης.
Να μετατρέψουμε ένα υπαρξιακό για την Παράταξή μας ζήτημα σε μοχλό αλλαγής, διασφαλίζοντας διαδικασίες δημοκρατικές και συμμετοχικές, δημιουργικής σκέψης και ανάταξης. Να οικοδομήσουμε μια Προοδευτική Παράταξη που θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά, με όραμα και ρεαλισμό, στο ιστορικό της χρέος.
Μια παράταξη που θα προτείνει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, Φράντζη Σαμαρίνα, Μιχ. Τολίκας, Στ. Τσάκαλος, Γ. Βαλάρης, Γρ. Γκουντόπουλος, Βαγγ. Μπαράς, Νατάσα Παπαβασιλείου, Σακ. Αβγουλάς, οι αυτοδιοικητικοί, Γ. Ζαούτσος, Γ. Σούλτης, Δημ. Τάχος, Θεόδ. Καφφές, Κων. Τσαούσης, Δέσποινα Σπυροπούλου, Γ. Κυριλλίδης, οι συνδικαλιστές, Δημ. Νικολαΐδης, Κων. Λαρίσης, Σ. Κώτσος, Γ. Μπιρσίμης, παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην στελέχη υπηρεσιών, ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως οι Π. Ηλιάδης, Παντ. Φωτάκης, Θαν. Ραούλης, Χαρίκλεια Δάμτσια, Χρ. Ζηλίδης και Σταυρούλα Γκούμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ρομά Θεσσαλίας, Ν. Παϊτέρης, αλλά και δεκάδες πολίτες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass