Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των Λαρισαίων από το Σάββατο

ΞΕΚΙΝΑ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2021 21:34

Ξεκινά το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στον Δήμο Λαρισαίων η απογραφή πληθυσμού, μετά από δέκα χρόνια από την τελευταία, και θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με την παράδοση μοναδικού κωδικού, πόρτα -πόρτα σε κάθε νοικοκυριό από τους απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Με την ηλεκτρονική διαδικασία και τις ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο κάθε πολίτης μέσα στην ειδική πλατφόρμα, στοχεύεται να διασφαλιστεί η αποτύπωση του πραγματικού αριθμού μόνιμων κατοίκων στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας που θα διεξαχθεί αντίστοιχα η απογραφή.


Δεν απαιτούνται μετακινήσεις σε χωριά, όπου είναι εγγεγραμμένοι πολίτες, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν μόνιμη κατοικία σε πόλεις, ενώ θα κληθούν να δηλώσουν την «πραγματική» και τη «νόμιμη» κατοικία τους.
Ένα στοιχείο λοιπόν που θα χαρακτηρίσει την απογραφή του 2021, είναι η χρήση των δυνατοτήτων της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας, και η εξάλειψη του φαινομένου της μαζικής εξόδου πληθυσμού από τις πόλεις στα χωριά.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταγραφεί ο πραγματικός πληθυσμός στον Δήμο Λαρισαίων, καθώς ο αριθμός του θα προσδιορίσει την πορεία της πόλης σε όλους τους τομείς…» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, χθες στο Δημαρχείο.
«Δεν μπορεί να εμφανίζεται πληθυσμός 160.000 κατοίκων στον Δήμο, από την τελευταία απογραφή που έγινε πριν δέκα χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους» τόνισε ο δήμαρχος και υποστήριξε πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με τη Στατιστική Υπηρεσία Λάρισας και θα συμβάλει στη διαδικασία της απογραφής, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και σχετική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.
Αναλυτικότερα, στη διαδικασία της απογραφής αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Στατιστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Χρ. Ράπτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας θα δίνουν έναν κωδικό σε κάθε σπίτι, για την ηλεκτρονική είσοδο στην ιστοσελίδα της απογραφής. Θα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο ανταπόκρισης, σχεδόν δεκαπέντε ημερών από την παράδοση του κωδικού. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν έχει γίνει η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, τότε οι απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας θα πηγαίνουν στα αντίστοιχα σπίτια και θα διεξάγουν την απογραφή με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπα.
Μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Σύμφωνα με τον κ. Χρ. Ράπτη, θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για διπλοεγγραφές και αναληθή στοιχεία. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Στοιχείο που διασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο τη δήλωση της πραγματικής κατοικίας των πολιτών, θα είναι το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες, να δηλώσουν την «πραγματική» και τη «νόμιμη» κατοικία τους.
Παράλληλα καλούνται να δηλώσουν και στοιχεία προσωπικών δεδομένων όπως ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, για τα οποία η υπηρεσία θα διατηρήσει το απόρρητό τους. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τυχόν διπλοεγγραφών».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass