Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Νέα σελίδα

* Δηλώσεις για «εποικοδομητική» και «δημιουργική», αλλά και «λαϊκή αντιπολίτευση» από τους επικεφαλής των παρατάξεων

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2014 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:49

 

Σε μια νέα εποχή, αλλάζοντας σελίδα, εισέρχεται από αύριο Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λαρισαίων μετά την καθιερωμένη ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μετά από τέσσερις συνεχείς θητείες της παράταξης του πρώην δημάρχου Κων. Τζανακούλη, η νέα δημοτική αρχή της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη αναλαμβάνει και τυπικά από αύριο – και για τα επόμενα πέντε χρόνια - τη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή και τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας.

Με τον κ. Καλογιάννη, προσφωνώντας του νέους συμβούλους και τους συμπολίτες που βρέθηκαν χθες στο ΔΩΛ αλλά και προϊδεάζοντας για την πολιτική φιλοσοφία της νέας αρχής να τονίζει πως «αναλαμβάνουμε την ευθύνη, για μια Λάρισα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Ιστορική» και «ιδιαίτερη ημέρα» χαρακτήρισαν τη χθεσινή και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν στην εκδήλωση, υποσχόμενοι «παραγωγική αντιπολίτευση».

Νωρίτερα ο κ. Καλογιάννης έδωσε εξηγήσεις για την απουσία του από την προχθεσινή ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας διευκρινίζοντας πως η αποχώρησή του «δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά με τον Κώστα Αγοραστό. Βρέθηκα σε μια είσοδο (σ.σ. του ΔΩΛ) με σιδεριές, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Είδα μια εικόνα που δεν τιμά την πόλη μας, δεν μπορούσα να μείνω. Εκτιμώ τον περιφερειάρχη και θα βρούμε τον δρόμο της συνεργασίας μας» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο για να ακολουθήσει η ορκωμοσία. Πολιτικό όρκο «να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους» έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Αντωνίου, Θ. Δαούλας, Γ. Κωσταρόπουλος και Μ. Σαρρής, καθώς και οι διαμερισματικοί Μαριλένα Θωμοπούλου, Μ. Καρυώτης, Γ. Μπαλογιάννης, Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μίχη και Μόρφω Τσεκούρα.

Διαφορετικό πολιτικό όρκο ότι «θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού» έδωσαν τέλος οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Λαμπρούλης και Π. Κρίκης.

ΣΤΟΧΟΙ

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα» τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης απευθυνόμενος στους νέους δημοτικούς συμβούλους και τους συμπολίτες στο κατάμεστο από κόσμο ΔΩΛ, για να προσθέσει πως «είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Ανοίγει ο ορίζοντας της νέας θητείας και είναι ξεχωριστή ημέρα και για μένα προσωπικά αλλά και για όλους όσοι συντάχθηκαν να βοηθήσουν την πόλη.

Προτού πω τις σκέψεις μου για το Δημοτικό Συμβούλιο θέλω να δηλώσω για τον περιφερειάρχη που δεν τον βλέπω στην αίθουσα ότι η απουσία μου από τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας «δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά απέναντι στον Κώστα Αγοραστό.

Πήγα στην εκδήλωση και βρέθηκα σε μια είσοδο (σ.σ. του ΔΩΛ) με σιδεριές, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Είδα μια εικόνα που δεν τιμά την πόλη μας, δεν μπορούσα να μείνω. Εκτιμώ τον περιφερειάρχη και θα βρούμε τον δρόμο της συνεργασίας μας» διευκρίνισε.

«Οι Λαρισαίοι ψήφισαν αλλαγή σελίδας» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης για να περιγράψει την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις περικοπές, τις απολύσεις, την απαγόρευση προσλήψεων, μια «κατάσταση κατάρρευση της Τ.Α.

Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι του συμβιβασμού. Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δεύτερο, του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων. Θα χτίσουμε έναν δήμο ανοιχτό για όλους, όλα στους πολίτες και για τους πολίτες. Θα βρίσκομαι στις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές».

 Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους ο κ. Καλογιάννης ζήτησε «την αναβάθμιση της λειτουργίας του πρώτου πολιτικού οργάνου της πόλης. Θα σπάσω στην πράξη το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, με ένα δημοτικό συμβούλιο εργαλείο ανάπτυξης, εμβάθυνσης της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, για μια Λάρισα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί που απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Για «ιστορική ορκωμοσία» έκανε λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δημοτική σύμβουλος Ρένα Καραλαριώτου καθώς, όπως είπε, «γίνεται σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, με τους πολίτες να δοκιμάζονται. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα. Ο δήμος θα πρέπει να αλλάξει μοντέλο διοίκησης για να υπάρξει ριζική και βαθιά αλλαγή στην πόλη. Τα επόμενα πέντε χρόνια η Λάρισα να γίνει ευρωπαϊκή, νοικοκυρεμένη πόλη και ο δήμος οικονομικά διαφανής. Θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια του δήμου μας. Θα σταθούμε δίπλα στον νέο δήμαρχος» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου περιγράφοντας τους άξονες των προτάσεων της παράταξής της για τη Λάρισα.

«Ιδιαίτερη ημέρα» τη χαρακτήρισε και ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Τζανακούλης σημειώνοντας πως «μετά από 16 χρόνια δικής μας θητείας, ο δήμος αλλάζει σελίδα, αυτή είναι η δημοκρατία». Ο κ. Τζανακούλης «απάντησε στην κ. Καραλαριώτου τονίζοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι για την πόλη, η Λάρισα είναι σήμερα σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που διαθέτει το σύνολο σχεδόν των υποδομών.

Το μεγάλο πρόβλημα αφορά στις ελλείψεις προσωπικού ενώ κάθε ημέρα συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι. Η δική μας παράταξη θα είναι παρούσα σε αυτή τη θητεία και θα κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση» κατέληξε ο κ. Τζανακούλης.

«Είναι ημέρα χαράς για όλους τους Λαρισαίους» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Εκτ. Νασιώκας σημειώνοντας πως «η αλλαγή σκυτάλης γίνεται μετά από 4 θητείες και η αλλαγή φαίνεται ριζικότερη. Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών και πρέπει να προδιαγράψουμε τις προοπτικές για μια άλλη ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Νασιώκας υποσχόμενος επίσης κριτική αντιπολίτευση, σύμφωνα και με το πρόγραμμα της παράταξής του.

Για «σημαντική ημέρα αφού κλείνει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων» έκανε λόγο και ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Διαμάντος τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χτίσουμε πάνω στην κατεδάφιση των όποιων θετικών έγιναν για να δικαιολογήσουμε τις δυσκολίες που θα βρούμε.

Θα είμαστε δίπλα στην πραγματική αλλαγή που ζητάει αυτή τη στιγμή η πόλη, θα κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση» κατέληξε ο κ. Διαμάντος σημειώνοντας την ανάγκη να «χτίσουμε ένα φρούριο ευνομίας πολιτών».

«Υποσχεθήκαμε λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Λαμπρούλης για να υπογραμμίσει ότι «θεωρούμε ότι δημοτική αρχή στο πλευρό του λαού σημαίνει ρήξη, ανυπακοή, απειθαρχία.

Αυτή τη γραμμή σταθερά και με συνέπεια υποστηρίζουμε ως τη μόνη γραμμή που μπορεί να φέρει κατακτήσεις και να λύσει προβλήματα σε όφελος της λαϊκής εργατικής οικογένειας. Παίρνοντας υπόψη τον ρόλο της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στην προώθηση της γενικότερης πολιτικής, παίρνοντας υπόψη τους μεγάλους περιορισμούς που αφορούν στην τοπική διαχείριση χρημάτων και αρμοδιοτήτων, τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται και θα ασκηθούν ακόμη πιο πολύ απέναντι στους τοπικούς εκλεγμένους από το κράτος, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και τους επιχειρηματίες, δηλώνουμε ότι: Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Λάρισας θα σταθούμε ψηλά και θα αντισταθούμε απέναντι και εναντίον στον πολύπλοκο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που θα αναπαραχθεί και τοπικά. Θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού που θα αποκαλύπτει, θα ενημερώνει, και θα παλεύει για να στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα» κατέληξε ο κ. Λαμπρούλης παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ»

Με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία η δημοτική κίνηση «Πράσινη Πόλη» με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την αλλαγή σελίδας στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας. Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, υπό τον Απόστολο Καλογιάννη, αποτελεί μεγάλη νίκη της συμπαράταξης των δυνάμεων της προόδου και της οικολογίας στην πόλη μας.

Η Πράσινη Πόλη ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν το κοινό εγχείρημα της νίκης της συμπαράταξης και της αλλαγής πολιτικής στον Δήμο Λαρισαίων. Εγγυόμαστε πως θα αγωνιζόμαστε δίπλα στη νέα δημοτική αρχή για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για μια πόλη ανοικτή σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και για έναν δήμο στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων και των θυμάτων της κρίσης.

Τώρα πια είναι σίγουρο ότι όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μέλλον για τον δήμο και τη ζωή όλων των συμπολιτών μας, με σημαία την αλληλεγγύη την ισονομία και την διαφάνεια».

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου για τις καθιερωμένες δημαιρεσίες ενώ από την ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι για την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Στη τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν οι βουλευτές, της ΝΔ Χρ. Κέλλας, του ΠΑΣΟΚ Φίλ. Σαχινίδης, του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Διώτη και Δημ. Γελαλής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκ. Τσιλιμίγκας και Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρ. Δυτ. Θεσσαλίας Γιαν. Βαρνάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, η ιδιοκτήτρια – εκδότρια της «Ε» Δανάη Δημητρακοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί Λαρισαίοι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass