«Ολοι μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο τον πράσινο!»

*Κάλεσε από τη Λάρισα χθες ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου *Παρουσίασε το όραμά του για την παράταξη

Δημοσίευση: 15 Νοε 2021 21:07

«Όλοι μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο τον πράσινο! Να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας ισχυρή, πρωταγωνιστή των εξελίξεων, δύναμη ευθύνης, δημιουργό μιας αξιόπιστης οραματικής πρότασης…» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του κόμματος, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διβάνη».


Κλείνοντας στη Λάρισα την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής για τη διεκδίκηση της προεδρίας, ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας για την αναγέννηση της παράταξης, παρουσιάζοντας τις αξίες της και την ταυτότητά της λέγοντας: «Τα σύμβολά μας, η παράδοσή μας είναι στην καρδιά μας. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) και ο ήλιος ο πράσινος! Είναι η ιστορία μας και θα την τιμήσουμε…. Εχουμε δική μας ταυτότητα, δική μας ιστορία…
Πρώτο μέλημά μας είναι να διαμορφώσουμε μια προοδευτική πολιτική για τη χώρα και δεύτερο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να εκφράσουμε ξανά την πλειοψηφία του λαού.
Στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Αποφασίζουμε για να δώσουμε μια νέα δυναμική, αξιόμαχη, κυβερνητική διέξοδο, να γίνουμε οι πρωταγωνιστές, να ξαναπάρουμε την κεντρική δεσπόζουσα θέση στο πολιτικό σκηνικό.
Είμαστε η ήρεμη δύναμη που κοιτά μπροστά, που επενδύει στην ελπίδα και τη σιγουριά…».
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε κατά την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Βιώνουμε μια πολιτική και πολιτιστική υστέρηση και τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά στην οικονομία, στην κοινωνία, στις αξίες μας. Γιατί το μόνο που προσφέρουν σήμερα είναι η εναλλαγή της συντήρησης.
Η δική μας παράταξη δεν υπάρχει για να είναι συμβιβασμένη, φοβική, αλλά υπάρχει για να είναι ανατρεπτική, ασυμβίβαστη, αυτόνομη από κάθε μορφή εξάρτησης. Υπάρχει για να δίνει φωνή σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται αποκλεισμένος, υπάρχει για να μπολιάζει τους Ελληνες με τον καρπό της αυτοπεποίθησης.
Αρκετά η Ελλάδα να στηρίζεται σε ξένες δυνάμεις, όταν μπορούμε με τον λαό μας να ανοίξουμε νέους δρόμους και να στηριχθούμε στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις, ανταγωνιστικά και δίκαια.
Θα ξαναφτιάξουμε την παράταξη ισχυρή γιατί είναι ανάγκη να τελειώσουμε με τον μυωπικό δικομματισμό Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει την πατρίδας μας. Όσο υπάρχει αυτό το δίπολο ανδράνειας η χώρα βυθίζεται σε έναν εμφύλιο διχασμό, είναι εγκλωβισμένη στις δυνάμεις της συντήρησης και της καθήλωσης».
Παρουσιάζοντας το όραμά του για την παράταξη, δήλωσε: «Οραματίζομαι ένα κίνημα ανοιχτό, συμμετοχικό, γιατί η παράταξή μας είναι ο χώρος κάθε δημοκράτη κάθε προοδευτικού πολίτη.
Και καλώ να ενταχθείτε στη μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης της παράταξής μας όχι μόνο για τις εκλογές της 5η Δεκεμβρίου αλλά και για την επόμενη μέρα, για να αναποδογυρίσουμε τους κατεστημένους συσχετισμούς που κρατούν τη χώρα πίσω.
Να κάνουμε την παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή.
…Εμείς μάθαμε στα δύσκολα, μαζί σηκώσαμε βάρη και ευθύνες που δεν μας ανήκανε, αλλά ήταν πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Ας σταθούμε και πάλι περήφανοι. Με περηφάνια για το παρελθόν μας και τις κατακτήσεις μας και με αυτοπεποίθηση για τη νέα πορεία που ξεκινά. Αυτή τη νέα μάχη θα τη δώσουμε μαζί…».
Τον Γ. Παπανδρέου προλόγισε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων και μέλος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Σωτήρης Βούλγαρης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: ««Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο Κίνημα Αλλαγής έδωσε μια νέα βαρύτητα, για να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης.
Να δώσουμε την ψήφο μας στον Γιώργο Παπανδρέου για να έχουμε ένα δυνατό ξεκίνημα, ένα νέο δυνατό κίνημα, όπου θα δημιουργηθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα δίνει ελπίδα και δύναμη σε όλους εμάς που συνεχίζουμε να πιστεύουμε αυτόν τον δημοκρατικό χώρο.
Ο Γ. Παπανδρέου είναι η ελπίδα μας και η δυναμική, για το αύριο, για το ΠΑΣΟΚ, για το ΚΙΝΑΛ, που οφείλουμε στα παιδιά μας και το μέλλον».
Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του στελέχους του κόμματος Φανής Αγορίτσας.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Καραμπάτσας, Βασ. Εξαρχος, Φιλ. Σαχινίδης, Κ. Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, οι αυτοδιοικητικοί Γ. Σούλτης. Γ. Ζαούτσος, Θ. Καφφές, Μιχ. Αναστασίου, Ρίτα Απρίλη, Κοσμάς Γιαννακόπουλος, στελέχη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass