Ανασχηματισμός στον Δήμο Αγιάς

ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΝΕΟΙ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2021 19:05

Σε ορισμό αντιδημάρχων, μετά την ολοκλήρωση της θητείας όσων ήταν ως τώρα, προχώρησε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.


Στη θέση του παραμένει για έναν ακόμα χρόνο, ως αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο κ. Νικόλαος Ντάγκας, ενώ ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας παραμένει ως τις 31 Αυγούστου 2022 (τοποθετήθηκε φέτος, την 1η Σεπτεμβρίου) ο κ. Νίκος Τσιαγκάλης.
Νέοι αντιδήμαρχοι ορίζονται οι κύριοι Ευάγγελος Κρανιώτης, Βασίλης Σμυρλής και Αστέριος Τσιώνης.
Ο κ. Κρανιώτης ορίσθηκε ως άμισθος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, θέση που για πρώτη φορά δημιουργείται μετά και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης σε κατάσταση έκτασης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγιάς λόγω της τελευταίας θεομηνίας που έπληξε την περιοχή. Ο κ. Κρανιώτης θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των έργων, εργασιών και δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση πλημμυρών από ισχυρές βροχοπτώσεις στις 11 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή παύει αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία λήξης ισχύος της απόφασης κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, στις 11 Απριλίου 2022.
Ως έμμισθος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, για ένα έτος, ορίστηκε ο κ. Βασίλειος Σμυρλής.
Ο κ. Σμυρλής θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία του δημοτικού δικτύου άρδευσης, την ορθολογική χρήση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων που διατίθενται για την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών, την αειφόρο διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων της περιοχής σύμφωνα με τους όρους που τίθενται από υπερκείμενα πλαίσια σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο, όπως τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων των Υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας. Επίσης, θα έχει την ευθύνη για τα θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας), την προστασία και την ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την παρακολούθηση, αδειοδότηση και εποπτεία των εμπορικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Δήμου. Θα έχει, ακόμη, την ευθύνη για τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών παραγωγού ή επαγγελματία, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων (στάσιμο εμπόριο) και τη χορήγηση των σχετικών αδειών. Θα μεριμνά για την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, για τη διασφάλιση της ικανοποιητικής συντήρησης των χώρων πρασίνου του Δήμου, για τη διαχείριση, προστασία των δημοτικών δασών και τη σύνταξη διαχειριστικών μελετών. Θα μεριμνά για τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, θα έχει την ευθύνη των δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, για την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ευθύνη και τον προγραμματισμό για χρηματοδότηση και παρακολούθηση της πορείας όλων των έργων και μελετών της αγροτικής οδοποιίας.
Ως άμισθος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Καθημερινότητας του Πολίτη και Γραφείου Κινήσεως, με θητεία ενός έτους, ορίζεται ο κ. Αστέριος Τσιώνης.
Ο κ. Τσιώνης θα έχει την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και θα διαμορφώνει και θα παρακολουθεί τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων. Θα μεριμνά για το πλύσιμο και τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Επίσης, θα διαχειρίζεται τον στόλο των οχημάτων του Δήμου, μεριμνώντας για τη στελέχωσή τους, την ασφάλισή τους και τον εφοδιασμό με όλα τα σχετικά με την κίνηση έγγραφα και θα μεριμνά για τον σωστό χειρισμό και τη διατήρηση σε καλή κατάσταση του σαρώθρου που διαθέτει ο Δήμος. Θα μεριμνά για εργασίες καθαρισμού από απόβλητα δημοτικών εκτάσεων και οδών εντός και εκτός των οικισμών στα διοικητικά όρια του Δήμου. Θα τηρεί τις διαδικασίες λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τους ειδικότερους κανονισμούς λειτουργίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass