Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ -ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2021 16:05

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι έρευνες σε διάφορες περιοχές του νομού για τον εντοπισμό του 62χρονου πιλότου Σταύρου Τσιγάλογλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κι ενώ επέστρεφε από τη Θήβα στη Δράμα με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του.


Οι από εδάφους προσπάθειες ανεύρεσης -συνεπικουρούμενες εκείνων που έγιναν με drone από την 8η ΕMAK και ελικόπτερα από την Αεροπορία Στρατού- ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από ανθρώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς και του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, προσπάθειες που επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη έκταση στο Μαυροβούνι.
Στη Σκήτη, στο Σκλήθρο, στην Έλαφο, στην Αμυγδαλή, στο Καστρί, στην Πλασιά, στην Πρινιά, στην Ανάβρα και στην Ποταμιά. Οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς δεν ήταν καλές για μια τέτοιου είδους επιχείρηση, αντιθέτως σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχε χαμηλή πυκνή νέφωση με ψιλόβροχο κατά διαστήματα.
Έρευνες έγιναν και στην παραλιακή πλευρά του Δήμου Αγιάς από το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου. Στο Λ.Σ. Αγιοκάμπου, όπως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, αρκετοί πολίτες -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- δήλωναν χθες τις μαρτυρίες τους, οι οποίες ωστόσο ήταν αντιφατικές ως προς τις περιοχές όπου φαίνεται να πέταξε το αεροσκάφος, από το Λιβάδι Ελασσόνας, τα Αμπελάκια έως και τα παράλια του Αγιοκάμπου.
Ωστόσο όλες οι μαρτυρίες διαβιβάστηκαν στα Κέντρα Επιχειρήσεων των Σωμάτων προκειμένου να αξιολογηθούν, ενώ τον Συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κάτοικος του Αγιοκάμπου δήλωσε χθες στην «Ε» ότι το απόγευμα της Δευτέρας «είδα ένα αεροσκάφος, που δεν ήταν της Πολεμικής Αεροπορίας, να πετά σε χαμηλό ύψος και με αργή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τη Χαλκιδική». Για να υπογραμμίσει πως «μου έκανε εντύπωση, το χαμηλό ύψος και η χαμηλή του ταχύτητα».
Οι έρευνες ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως και εθελοντικών ομάδων θα συνεχιστούν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες στις έρευνες- αναμένεται να μετάσχει σήμερα και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass