Χαμόγελα από την αύξηση των εμβολιασμών

ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ -ΣΤΟ 63,32% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΤΟ 43,61% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2021 21:02

Επανέρχονται τα χαμόγελα στις υγειονομικές αρχές, τόσο της χώρας όσο και της περιφέρειας,

καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιδιωκόμενη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα των δύο νοσοκομείων της Λάρισας έχει αυξηθεί τόσο ώστε κατά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας να σχηματίζονται ουρές με τα στατιστικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις καθημερινές εικόνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο διοικήσεων, στα εμβολιαστικά κέντρα προσέρχονται καθημερινά από 600 Λαρισαίοι σε κάθε νοσοκομείο για να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Pfizer (500) και της Johnson&Johnson (100), αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με τους αριθμούς πριν τη λήψη των μέτρων περιορισμού για τους ανεμβολίαστους. Χαρακτηριστικό της αυξημένης προσέλευσης είναι η έντονη παρουσία των νεότερων ηλικιών για την πρώτη δόση του εμβολίου, που μπορεί να ανέρχεται στο 50% των συνολικών εμβολιασμών με το υπόλοιπο 50% να αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες για την τρίτη, επαναληπτική δόση του εμβολίου.
Η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα της Λάρισας την τελευταία εβδομάδα, από 18 μέχρι 24 Νοεμβρίου, εμφανίζεται αυξημένη κατά 4.097 εμβόλια και ποσοστό 63,32% συγκριτικά με την εβδομάδα από 11 μέχρι 17 Νοεμβρίου (10.567 έναντι 6.470). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αύξησης των εμβολιασμών στη Λάρισα είναι μεγαλύτερο κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τον μέσο όρο αύξησης στη Θεσσαλία που ανέρχεται σε 43,61% που αντιστοιχεί σε 9.210 περισσότερα εμβόλια - την τελευταία εβδομάδα από 18 μέχρι 24 Νοεμβρίου εμβολιάστηκαν 30.331 Θεσσαλοί έναντι 21.121 την εβδομάδα από 11 μέχρι 17 Νοεμβρίου.
Συνολικά στην επικράτεια, η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει μια σημαντική αυξητική τάση, αφού από το τέλος του Οκτωβρίου μέχρι προχθές διενεργήθηκαν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Στο διάστημα αυτό 320.000 συνάνθρωποι άλλαξαν γνώμη και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Οι προσπάθειες να πείσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους θα πρέπει να συνεχιστούν υποστήριξε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, παρατηρώντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη με νέες πρώτες δόσεις έχει αυξηθεί κατά μόλις 4% σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, υψηλή νοσηρότητα, υψηλή θνητότητα και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 55%, μεταξύ των οποίων η Πέλλα, το Κιλκίς, η Πιερία, η Ημαθία, η Δράμα, οι Σέρρες και η Λάρισα.
«Η θέση μας είναι σταθερή, ο εμβολιασμός έναντι Covid αποτελεί σήμερα απόλυτη ιατρική αναγκαιότητα, αποτελεί μονόδρομο» επισήμανε η κα Παπαευαγγέλου στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν: «Το εμβόλιο δεν είναι πια ούτε καινούργιο, ούτε πειραματικό. Μέχρι σήμερα παγκοσμίως έχουν γίνει περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί, το 52,3% του πληθυσμού του πλανήτη μας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ καθημερινά διενεργούνται σχεδόν 30 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη. Ακόμη και για την 3η δόση έχουμε σήμερα πλέον πολλά δεδομένα που σαφώς δείχνουν ότι η χορήγησή της είναι ασφαλής και δεν συνοδεύεται από περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πολλές φορές έχει τονίσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η κα Θεοδωρίδου. Ταυτόχρονα, πέρα από τις κλινικές μελέτες, πληθυσμιακά δεδομένα τόσο από το Ισραήλ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι η χορήγηση της 3ης δόσης αυξάνει σημαντικά την προστασία έναντι και λοίμωξης και σοβαρής νόσου».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass