Επιστρέφουν τα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα

Ο ΒΟΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», ΕΝΩ Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 21:00

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι ο καθημερινός

μας εφιάλτης, πολλοί Δήμοι στη χώρα είναι αποφασισμένοι να «σώσουν» τα φετινά Χριστούγεννα με τη διοργάνωση λαμπερών εκδηλώσεων και τη λειτουργία θεματικών πάρκων… που όμως φέτος θα είναι covid free. Η Λάρισα είναι ίσως η μοναδική εξαίρεση, αφού ο Δήμος αποφάσισε βλέποντας την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή και στη Θεσσαλία, να ματαιώσει τον σχεδιασμό του για τη διοργάνωση του «Πάρκου των Ευχών», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η πόλη θα στερηθεί τις εκδηλώσεις. Γιορτινά στολισμένη η Λάρισα, ίσως και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αφού χρησιμοποιήθηκε και διάκοσμος από το «Πάρκο των Ευχών», θα φωταγωγήσει το δέντρο της αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πλατεία, υπό τους ήχους της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ και μικρού τμήματος της χορωδίας της που θα τραγουδήσει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ γενικά όλο το διάστημα των γιορτών θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποφεύγοντας μεγάλες συναυλίες, όπως της Πρωτοχρονιάς, που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό. Στα Τρίκαλα όμως και στον Βόλο οι δημοτικές αρχές ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο, σε μια προσπάθεια να τονώσουν την ψυχολογία του κόσμου. Ο «Μύλος των Ξωτικών» θα ανοίξει τις πύλες του, αργότερα βέβαια από άλλες χρονιές που ξεκινούσε τη λειτουργία του μέσα στον Νοέμβριο, προγραμματίζεται για τις 10 Δεκεμβρίου χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, εκτός κι αν “πέσει απαγορευτικό” από την Κυβέρνηση ή τελικά ο Δήμος Τρικκαίων αποφασίσει διαφορετικά, καθώς αύριο αναμένεται να απασχολήσει και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο νέος “Μύλος” προγραμματίζεται να λειτουργήσει, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε ανοιχτούς χώρους και σε αυτούς θα επιτρέπεται να περάσουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
Χριστούγεννα μαγικά και covid free ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος ο Βόλος. Παρά τη σκιά της πανδημίας, οι εκδηλώσεις θα γίνουν και μάλιστα θα είναι πιο φαντασμαγορικές από ποτέ, ωστόσο και η Δημοτική Αρχή λέει ότι θα τηρηθούν με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Χθες μάλιστα φωταγώγησε το δέντρο στην παραλία του Βόλου με επίσημη προσκεκλημένη την Άννα Βίσση. Για να αποφύγει τον συνωστισμό ο Δήμος τοποθέτησε γιγαντοοθόνες κατά μήκος της παραλίας, ενώ διανεμήθηκαν στα καταστήματα της ίδιας περιοχής δέκα χιλιάδες προστατευτικές μάσκες, για να τις προμηθεύονται οι πολίτες δωρεάν. Και αυτή ήταν η αρχή καθώς από αύριο στον Βόλο ανοίγει το θεματικό πάρκο που φέτος είναι το Πάρκο του Πινόκιο, όπου για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο αυθεντικός Πινόκιο, μία παραγωγή του ιδρύματος Κολόντι και της Dream Works που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας έρχεται στον Βόλο. Για έναν μήνα σχεδόν η πόλη του Βόλου θα γιορτάζει με μπλε ουρανούς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, εκθέσεις, χριστουγεννιάτικες αγορές και εργαστήρια. Από τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσε να λείπει και το χωριό του Άη Βασίλη, ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος για μικρούς και μεγάλους, με σπιτάκια και λιχουδιές, παιχνίδια, χρώματα και μουσικές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φετινές γιορτές είναι κυρίως μια προσπάθεια επανεκκίνησης και στοχεύουν καθαρά στην ψυχολογία του κόσμου που έχει ανάγκη να βιώσει και πάλι τη μαγεία των Χριστουγέννων, που του στέρησε ο κορονοϊός την περασμένη χρονιά.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass