Μέσα στο 2022 η κατεδάφιση των ακινήτων απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 21:01

Το 2022 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο, για την «απελευθέρωση» του Α’ Αρχαίου Θεάτρου,

καθώς θα ξεκινήσει η απαλλοτρίωση των ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου, που βρίσκεται απέναντι από το μνημείο.
Αυτό υποστήριξε χθες στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση των συμφωνιών με τους 12 συνιδιοκτήτες των 13 ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου, Κ.Χ. 867, επιτυγχάνοντας δέκα εξωδικαστικές συμφωνίες μεταξύ Δήμου Λαρισαίων με τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το μεγάλο έργο της κατεδάφισης.
«Εμβληματική» χαρακτήρισε την απαλλοτρίωση των ακινήτων απέναντι από Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ο κ. Διαμάντος και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση.
Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο, που ξεκίνησε από το 2016 με τον προκάτοχό μου Δημ. Μαβίδη. Η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο οικοδομικό τετράγωνο Κ.Χ. 867».
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο χθες, ενέκρινε τις τελευταίες τρεις -μεταξύ των δέκα συνολικά- εξώδικων συμβιβαστικών αποζημιώσεων ακινήτων.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ
Στην επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης του Δήμου Λαρισαίων, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης με τον Δήμο Κω, προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της   «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σύμφωνα με την εισήγηση «Οι δύο πόλεις εδώ και χρόνια αναπτύσσουν πολύπλευρη δραστηριότητα για τη διάδοση της Ιπποκρατικής ιδέας.
Από το 1978, κατατέθηκε η πρόταση από τον αρχίατρο Δημήτριο Παλιούρα για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Στο διάστημα που διέρρευσε, ωρίμασε η ιδέα της αδελφοποίησης, με σκοπό τη στενότερη συνεργασία των δύο πόλεων και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων στον κοινό στόχο, την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας σε όλον τον κόσμο. Η συνεργασία αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και των παραδόσεων, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τοπικής παραγωγής, με αμοιβαία οφέλη για την τοπική οικονομία».


ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Την έγκρισή του, να δρομολογηθεί η προκήρυξη για μίσθωση νέας στέγης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, έδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το κτίριο που αναζητά ο Δήμος Λαρισαίων θα πρέπει να έχει τις εξής προδιαγραφές:
«Το συνολικό εμβαδόν να μην είναι λιγότερο από 700 τ.μ. Να διαθέτει διαμορφωμένο χώρο με γραφεία. Να διαθέτει γραφεία πολλαπλών χρήσεων. Να διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων. Να είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία και σε ηλικιωμένους. Να μην απαιτεί μεγάλες παρεμβάσεις και οι χώροι να είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμοι. Το κτίριο πρέπει να βρίσκεται στον ιστό του κέντρου της πόλης, κατά προτίμηση σε κεντρικό δρόμο και να μην προκαλεί την οποιαδήποτε όχληση στους περιοίκους».

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
«Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε χθες, η διάθεση πίστωσης εξόδων κίνησης σχολικών τροχονόμων έτους 2021 (περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021) ύψους 60.995,76 ευρώ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass