Γκαλερί χριστουγεννιάτικων έργων τέχνης

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ -Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 21:00

Της Νατάσας Πολυγένη Φωτ.: Αλέξ. Παπαγεωργίου

Φωτιά έχουν πάρει τα πινέλα των ζωγράφων των Χριστουγέννων αυτές τις μέρες,

που τρέχουν από κατάστημα σε κατάστημα μέσα στη Λάρισα για να «ντύσουν» με τα πιο όμορφα σχέδια και χρώματα τις βιτρίνες. Ο καμβάς τους ένα άψυχο γυαλί που στα χέρια τους όμως μετατρέπεται σε πίνακα, που μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών και σκορπά Χριστουγεννιάτικη λάμψη. Η Λάρισα εδώ και χρόνια αυτήν την εποχή μετατρέπεται σε γκαλερί χριστουγεννιάτικων έργων τέχνης με έργα ζωγραφισμένα στο χέρι, που εκτίθενται στις βιτρίνες των καταστημάτων και βάζουν τη δική τους πινελιά στο υπέροχο χριστουγεννιάτικο κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου είναι ουσιαστικά η πιο φορτωμένη για τους καλλιτέχνες, αν και, όπως λένε και οι ίδιοι, η δουλειά πλέον δεν είναι η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια και σίγουρα η πανδημία του κορονοϊού είναι μια αιτία για την πτώση.
Ο Νίκος Κούτρας, που εδώ και πολλά χρόνια βάζει την «υπογραφή» του σε πολλές βιτρίνες της Λάρισας, μιλώντας στην «Ε» αναφέρει ότι οι καταστηματάρχες της Λάρισας δίνουν μεγάλη σημασία στον διάκοσμο της βιτρίνας και φέτος που οι γιορτές θα είναι διαφορετικές, παρά την πανδημία του κορονοϊού, υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση. «Την πρώτη βιτρίνα τη ζωγράφισα στις 3 Νοεμβρίου και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχω κλεισμένα ραντεβού. Η ψυχολογία φέτος είναι διαφορετική, εξάλλου τα Χριστούγεννα αυτό είναι φως, χρώμα, ελπίδα και μια όμορφη βιτρίνα στέλνει πάντα όμορφα μηνύματα και ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου» σημειώνει χαρακτηριστικά.
 Όσον αφορά στο τι επιλέγουν οι καταστηματάρχες της πόλης για τις βιτρίνες τους, αλλά και το κατά πόσο το ενδιαφέρον τους για στολισμό αυτού του είδους παραμένει αμείωτο στο πέρασμα του χρόνου, ο κ. Κούτρας σημειώνει: «Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν κλασικά χριστουγεννιάτικα σχέδια, έτσι όπως τα έχουμε γνωρίσει μέσα από τα παραμύθια. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αν και πλέον η δουλειά δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Πριν από 5 χρόνια αναγκαζόμουν να αρνηθώ σε πελάτες γιατί δεν προλάβαινα. Βέβαια, είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς φέτος έχω κλείσει πολλές δουλειές αν και με θλίβει το γεγονός ότι πολλοί πελάτες μου δεν μπόρεσαν να το κάνουν είτε γιατί νοσούν οι ίδιοι από κορονοϊό, είτε μέλη της οικογένειάς τους και δεν υπάρχει η κατάλληλη διάθεση. Σε γενικές γραμμές όμως ο κόσμος δείχνει ότι έχει ανάγκη να γιορτάσει όπως έχει συνηθίσει».
Μέρα με τη μέρα η Λάρισα γίνεται ακόμα πιο όμορφη, με τα χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης που μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια ζωής, έχουν όμως μεγάλη αξία, αφού ο προορισμός τους είναι να βελτιώσουν τη διάθεση του κόσμου και φυσικά να τονώσουν και την αγοραστική κίνηση, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η βιτρίνα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο καταναλωτής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass