Επιασαν δουλειά οι βοηθοί του Αϊ Βασίλη στα ΕΛΤΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 21:01

Οι βοηθοί του Αϊ Βασίλη στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έλαβαν θέσεις και ξεκίνησαν τη δουλειά... 

Συγκρότησαν την καθιερωμένη ομάδα τους και ξεκίνησαν τις ετοιμασίες να μαζέψουν καταρχάς τα γράμματα των παιδιών, ακολούθως να τα διαβάσουν και τέλος να απαντήσουν σε όλα, στέλνοντας φιλοτελικά δωράκια, ειδικές εκδόσεις με γιορτινά γραμματόσημα.
Το χαρακτηριστικό κόκκινο ταχυδρομικό κουτί, όπου τα παιδιά ρίχνουν τα γράμματά τους για τον Αϊ Βασίλη, τοποθετήθηκε ήδη μπροστά από το κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Λάρισα, στην οδό Παπαναστασίου. Φέτος δε, είναι μια σημαντική στιγμή για όλους τους βοηθούς του Αϊ Βασίλη, στα ΕΛΤΑ, καθώς συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την έναρξη της δράσης «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη», τριάντα χρόνια διατήρησης της μαγείας των Χριστουγέννων και των ονείρων των παιδιών...
Χιλιάδες γράμματα γεμίζουν τα κόκκινα γιορτινά γραμματοκιβώτια κάθε χρόνο και οι «βοηθοί» βάζουν τα δυνατά τους να τα στείλουν στον Αϊ Βασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες των «βοηθών» του Αγίου, στη Λάρισα η προετοιμασία της δράσης ξεκινά τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο.
«Η ανταπόκριση των παιδιών της Λάρισας είναι εκπληκτική» μας είπαν και φαίνεται να χαίρονται ιδιαίτερα που αποτελούν μέρος μιας σημαντικής αποστολής, η οποία προσφέρει χαρά στα παιδιά και προσθέτει, στη γενικότερα όμορφη ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής, το δικό της λιθαράκι. Τόνισαν δε, πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα στολίσουν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ και θα τοποθετήσουν δίπλα του ένα ομοίωμα του Αϊ Βασίλη, της γνωστής φιγούρας με τα κόκκινα ρούχα και την άσπρη γενειάδα.
Στην κοιλιά του θα υπάρχει μια σχισμή, όπου τα παιδιά μπορούν να ρίχνουν τα γράμματά τους. Τα γραμματόσημα για την αποστολή των γραμμάτων, διατίθεται φυσικά από το Ταχυδρομείο. Λόγω της πανδημίας, όπως και πέρυσι, δεν θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις υποδοχής και ξενάγησης μαθητών σχολείων.
Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μαζέψουν τα γράμματα των μαθητών τους, προς τον Αϊ Βασίλη και να τα ταχυδρομήσουν οι ίδιοι στο κόκκινο γραμματοκιβώτιο, το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μάλιστα στην ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησαν τα ΕΛΤΑ γι’ αυτήν τη δράση, εμφανίζονται προς εκτύπωση, χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά. Στο https://hohoho.elta.gr/ υπάρχουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για το πώς θα γράψετε το δικό σας γράμμα, για να λάβετε την απάντηση των ΕΛΤΑ, που φέτος υπογράφει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς. Υπάρχουν επίσης έτοιμα εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας και άλλες εκπλήξεις. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, παρουσιάζονται ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με την καμπάνια της επετείου των 30 χρόνων της δράσης των ΕΛΤΑ, φέτος δημιουργήθηκε και μία Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ
Για τους φιλοτελιστές και όχι μόνο, κυκλοφορεί αναμνηστική σειρά γραμματόσημων «Χριστούγεννα 2021». Η χριστουγεννιάτικη σειρά περιλαμβάνει επίσης φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αριθμημένα λευκώματα και φυλλαράκια και τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματόσημων. Η σχεδίαση των γραμματόσημων και των προϊόντων έγινε από την Ανθούλα Λύγκα.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass