Εξοπλισμός εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα ακοής

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 15:04

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

ο Σύλλογος Κωφών Βαρήκοων Λάρισας επισκέφτηκε το Γ.Ν. Λάρισας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωφών Βαρήκοων Λάρισας και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Βαρήκοων Λάρισας κ. Θανάσης Ρέτζιος ευχαρίστησε τη Διοίκηση για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία να τοποθετήσει στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου τον αντίστοιχο εξοπλισμό, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής με σχετικά προβλήματα ακοής, προωθώντας έτσι την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Ο εν λόγω εξοπλισμός αποτελείται από έναν σταθερό σταθμό (θάλαμο) επικοινωνίας (booth), με τοποθετημένο ένα τάμπλετ Samsung Galaxy, στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διερμηνείς κωφών και βαρήκοων.
Ο κύριος Βλαχάκης δήλωσε: «Όταν αναφερόμαστε σε ειδικές ανάγκες εννοούμε κάθε πνευματική ή σωματική αναπηρία η οποία χρήζει ειδικής μεταχείρισης ώστε το άτομο να αναπτύξει ισότιμα όλες τις ικανότητές του και να ενταχθεί στη κοινωνία. Αυτές μπορεί να είναι αισθητηριακές αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση), σωματικές αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμένα άκρα), νοητική καθυστέρηση, χρωμοσωμικά σύνδρομα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (αυτισμός), ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κ.λπ.).
Ο Σύλλογος Κωφών Βαρήκοων Λάρισας έχει δώσει αλλεπάλληλους αγώνες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των κωφών και βαρήκοων πολιτών αυτής της περιοχής, απαιτώντας τον σεβασμό στις αξίες της ισότητας, της προσβασιμότητας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες είναι δύσκολοι, επίπονοι, όχι πάντα κερδοφόροι, ωστόσο παραμένουμε προσηλωμένοι στα δίκαια αιτήματά μας, έχοντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι, λίθο προς λίθο, χτίζουμε μια κοινωνία όπου οι κυνικές περιθωριοποιήσεις θα εξαλειφθούν διά παντός».
Στην παρουσίαση συμμετείχε η προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η κα Μαρία Σερέτη, διευθύντρια του Οδοντιατρικού Τμήματος ΑμεΑ, η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρει το Νοσοκομείο στα άτομα με αναπηρία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass