«Είμαστε κακοπληρωμένοι-απλήρωτοι»

Τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα Σωματεία Εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 15:20

Τα προβλήματα στη μισθοδοσία, αλλά και από τις ελλείψεις προσωπικού σημειώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν το «Σωματείο Εργαζομένων του Παραρτήματος Αποθεραπείας και αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας», το «Σωματείο Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», η «Ένωση Υπαλληλικού Προσωπικού Κ.Α.Α.Ε.Α.Α.Θ «Ο Αριστεύς» - δομή Γιάννουλης Λάρισας, και το «Σωματείο Εργαζομένων ΑμεΑ Αμπελώνα Λάρισας «Ο Αριστεύς» σημειώνονται τα εξής:
«Για εμάς τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πανδημία ήρθε να προστεθεί και ν’ αναδείξει όλα τα χρόνια προβλήματά μας:
Είμαστε κακοπληρωμένοι - απλήρωτοι. Δεν πληρωνόμαστε κανονικά για κυκλικές βάρδιες, νύχτες, Κυριακές και Αργίες. Φτάσαμε στο τέλος του χρόνου, έχουμε πληρωθεί μόνο 4 μήνες και είναι αμφίβολο αν και πότε θα πληρωθούμε τους υπόλοιπους!
Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας του έκτακτου επικουρικού προσωπικού, σε κάθε ανανέωση των συμβάσεών τους. Οι συνάδελφοι υπογράφουν 3μηνες ή 6μηνες συμβάσεις και κάθε φορά για 2 - 3 μήνες τουλάχιστον είναι χωρίς χρήματα στην τσέπη!
Ειδικά τώρα που έφτασαν γιορτές, είναι αμφίβολο γι’ ακόμα μια φορά αν θα πληρωθούν ως τα Χριστούγεννα!
Πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου βοηθήματος. Το επίδομα αυτό θα δοθεί «μόνο σε υγειονομικούς πρώτης γραμμής» κι όχι σε εργαζόμενους «δεύτερης κατηγορίας», όπως προφανώς θεωρούμαστε εμείς στην Πρόνοια. Γι’ άλλη μια φορά θα αρκεστούμε σε συγχαρητήριες επιστολές και ανέξοδες φιλοφρονήσεις συμπάθειας.
Ελλείψεις προσωπικού: Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες, σε σύγκριση με τις ανάγκες του φορέα (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, κ.λπ.), κάτι που έχει επιπτώσεις και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντί για σωστή στελέχωση, γίνονται περιστασιακά διάσπαρτες ατομικές συμβάσεις εργασίας για τρεις, έξι, οκτώ ή δώδεκα μήνες. Αυτό το επικουρικό προσωπικό καλύπτει «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και η προσφορά του μέσα στην πανδημία θα πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα.  Στις κουζίνες υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού. Αντί όμως για προσωπικό, ως λύση επιλέχθηκε η πρόσκαιρη προμήθεια πανάκριβων «έτοιμων γευμάτων», χωρίς να λύνεται κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δεν υπάρχει ακόμη νέος Οργανισμός Λειτουργίας, αλλά 5 απαρχαιωμένοι. Το αποτέλεσμα είναι η μη ορθολογική διαχείριση πόρων, προσωπικού και υποδομών, καθώς και η λανθασμένη διάρθρωση Διευθύνσεων και Τμημάτων.
Είναι επιτακτική η ανάγκη ενός σύγχρονου οργανισμού, που θα λύνει προβλήματα και θα προβλέπει το απαραίτητο προσωπικό όπως π.χ. τοποθέτηση στελεχών από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σε θέσεις ευθύνης.
Απαιτούμε: Να πληρωθούμε άμεσα Νυχτερινά, Κυριακές και Αργίες. Άμεση πληρωμή των μισθών του επικουρικού προσωπικού.
Ισότητα στη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος. Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων συναδέλφων μας. Νέο σύγχρονο οργανισμό λειτουργίας.
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άρση των αναστολών εργασίας υπό προϋποθέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass