Κολονάκια σε 12 ακόμα σημεία στο πεζοδρομημένο κέντρο

ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ * ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2021 15:19

Ανεβαίνουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, σε άλλα δώδεκα σημεία του πεζοδρομημένου τμήματος της Λάρισας τα κολονάκια (μπάρες) του συστήματος ελέγχου των πεζόδρομων.


Η λειτουργία του συστήματος μέχρι σήμερα κρίνεται απολύτως ικανοποιητική διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του εκτεταμένου δικτύου των πεζόδρομων της πόλης.
Ειδικότερα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 10 π.μ. θα ενεργοποιηθεί το «έξυπνο» σύστημα ελέγχου των πεζόδρομων στα παρακάτω δώδεκα (από τα 24) σημεία στον νότιο τομέα, από τις 10:00 - 2:00:
Ν4 (Μεγ. Αλεξάνδρου και Κουμουνδούρου)
Ν5 (Μεγ. Αλεξάνδρου και Πατρόκλου)
Ν6 (Μεγ. Αλεξάνδρου και Πατρόκλου)
Ν8 (Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή)
Ν11 (Παναγούλη και Πατρόκλου)
Ν14 (Παναγούλη και Κούμα)
Ν15 (Κύπρου και Ασκληπιού)
Ν17 (Μεγ. Αλεξάνδρου και Κούμα)
Ν18 (Παναγούλη και Κούμα)
Ν19 (28ης Οκτωβρίου και Κούμα)
Ν20 (28ης Οκτωβρίου και Κούμα)
Ν21 (Λ. Κατσώνη και Κούμα)
Όλα τα οχήματα που εισέρχονται στους πεζοδρόμους, πρέπει να είναι εγγεγραμμένα και πιστοποιημένα στο σύστημα, ειδάλλως σε κάθε άλλη περίπτωση, η παρουσία τους θα καταγράφεται ως παράβαση του ΚΟΚ με τις επιφερόμενες ποινές.
Παράδειγμα ασφαλούς διέλευσης από σημείο ελεγχόμενης εισόδου/εξόδου:
- Το όχημα πλησιάζει τις μπάρες με μικρή ταχύτητα ώστε να γίνει η αναγνώριση πινακίδας.
- Σταματάει στην κίτρινη διαγράμμιση
- Το όχημα περιμένει μέχρι να κατέβουν εντελώς τα κολονάκια.
- Ξεκινάει τη διέλευση.
- Μετά τη διέλευση του οχήματος τα βυθιζόμενα κολονάκια ανεβαίνουν αυτόματα.
Σημειώνεται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να περάνει ένα αυτοκίνητο και μόνο κάθε φορά.
Σε περίπτωση που επιχειρηθεί διέλευση του επόμενου οχήματος χωρίς αναγνώριση πινακίδας υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.    
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες:
Στην πλατφόρμα (Portal) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa
Στη Διαδικτυακή Εφαρμογή Larissa Smart Access (για smartphone, tablet, Η/Υ για IOS & ANDROID)
Στο «Γραφείο Βοήθειας» (Help Desk) για τους πολίτες για ενημέρωση και βοήθεια σε σχέση με τη λειτουργία και την εγγραφή στο «έξυπνο» σύστημα.
Περιλαμβάνει: Τηλεφωνική ενημέρωση καθημερινά από 10:00 - 12:00 στο 2413-500.441.
Με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο email «βοήθειας»: bareshelp@larissa.gov.gr.
Δυνατότητα ραντεβού για διά ζώσης βοήθεια επί της χρήσης της πλατφόρμας και της Εφαρμογής για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία αρχικής εγγραφής και χρήσης με τη νέα «έξυπνη» τεχνολογία.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ
Οι εταιρείες τροφοδοσίας - προμήθειας- διανομής πρέπει να καταχωρηθούν στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ) της πλατφόρμας και θα λάβουν «Άδεια εισόδου ετήσιας διάρκειας» μετά από αίτηση (συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά τα συνημμένα δικαιολογητικά) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa.
Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη κάνει εγγραφή για τον βόρειο τομέα, αυτή ισχύει και για τον νότιο τομέα, δεν χρειάζεται νέα εγγραφή. Η διέλευση για τροφοδοσία εντός της ελεγχόμενης περιοχής γίνεται με οχήματα μέχρι 4 τόνων (4 t.) αποκλειστικά στο επιτρεπόμενο ωράριο τροφοδοσίας (χωρίς να καταργείται η νομοθεσία που ισχύει για το ωράριο κοινής ησυχίας, καθώς και το ωράριο εργασίας και δεν καταργεί κάθε επιπλέον αδειοδότηση που χορηγεί άλλη αρχή).
Δευτέρα - Κυριακή από τις 06:00 έως τις 10:00.
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 16:30 κατά το χειμερινό ωράριο της τοπικής αγοράς και από τις 14:30 έως τις 17:00 κατά το θερινό ωράριο της τοπικής αγοράς.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (κύκλου οικοδομικών εργασιών) ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (μετακομίσεις οικοσκευών, τροφοδοσία καυσίμου κ.λπ.) πρέπει να υποβάλλουν (για μία φορά) αίτημα εγγραφής τους στο σύστημα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα αποστείλουν στη διεύθυνση: bares-poites@larissa-dimos.gr.
Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη κάνει εγγραφή για το βόρειο τομέα, αυτή ισχύει και για το νότιο τομέα, δεν χρειάζεται νέα εγγραφή. Με την έγκρισή τους εγγράφονται σε μητρώο του συστήματος και κατόπιν κάθε φορά που θέλουν προσωρινή πρόσβαση για εργασία υποβάλλουν απλά αίτημα στο email: bares-poites@larissa-dimos.gr αναφέροντας:
συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα εισόδου του οχήματος για εναπόθεση / απομάκρυνση υλικών, επαγγελματικός προορισμός, συγκεκριμένο σημείο εισόδου - εξόδου.
Η διάρκεια παραμονής του οχήματος εντός της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης καθορίζεται στα 60’ λεπτά μόνο για εναπόθεση ή απομάκρυνση υλικών, μέσων και εργαλείων επαγγέλματος.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ
Αποκλειστικά για επείγουσα ανάγκη υγείας μπορεί εναλλακτικά και μόνο γι’ αυτό να χρησιμοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κέντρο Ελέγχου» (ΚΕΛ) μέσω ειδικών τηλεφωνικών αριθμών (2413-500.224 / 2413-500.307) που αναγράφονται στην ενημερωτική πινακίδα κάθε σημείουδίνοντας: αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο του οχήματος, το σημείο εισόδου του, τον σκοπό εισόδου και τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass